< Vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code >

Vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code

Dienst

<Low-code Development>

Tech

<Oracle APEX>

Klant

<DPG Media>

Een verouderde applicatie moderniseren, snel en zonder torenhoog budget. Dat is wat iAdvise doet via het low-codeplatform Oracle APEX. Ook Bart Volkaert, Area Manager for Editorial Systems bij DPG Media, is intussen helemaal mee.

DPG Media is het bedrijf achter onder meer Het Laatste Nieuws, AD, Tweakers, Humo en VTM. Het IT-team van Bart Volkaert ondersteunt de (schrijvende) redacties binnen de groep. “Als je ergens content ziet van een van onze Belgische of Nederlandse merken dan komt die, voor de overgrote meerderheid van de merken, van de tools die wij daarvoor aanreiken.”

Kant-en-klare content

Een van die applicaties laat toe om alle wedstrijduitslagen en klassementen van de diverse sporten in België en Nederland automatisch te verzamelen en in een voorgevormde lay-out te gieten. Zo zijn die kant-en-klaar beschikbaar voor de sportredacties van de geschreven media, om niet te zeggen: instant publiceerbaar.

Vooral dat laatste is belangrijk, merkt Bart Volkaert op: “Sportuitslagen kan je tegenwoordig op honderd-en-een platformen opzoeken. Maar wat SPO, onze sportuitslagenapplicatie, nu net zo handig maakt, is dat zij een zo goed als printklare sportpagina aflevert. Zonder die applicatie zouden onze sportredacties heel veel tijd moeten stoppen in het verzamelen en het opmaken van de content. En met de volumes die wij vandaag produceren, zou dat niet te bolwerken zijn.”

< Het klikte meteen, ook op persoonlijk gebied. Dat is voor mij erg belangrijk in een samenwerking. >

Verouderde technologie

De SPO-applicatie was een eigen ontwikkeling van het IT-team van DPG Media. “We hebben het hier over een vrij kleine, eenvoudige, duidelijk afgelijnde applicatie, die naar IT-normen zeker niet de meest complexe is. Maar het is natuurlijk wel een belangrijke en handige applicatie voor de redacties.”

Ook al was de applicatie zeer stabiel, ze was ontwikkeld in Oracle Forms, en technologisch intussen volledig voorbijgestreefd. “We moesten dus ingrijpen, voor de applicatie onbruikbaar zou worden. Maar we konden (en wilden) niet de mensen en middelen vrijmaken om dat in eigen huis te doen.” Bart Volkaert besliste daarom de opdracht uit te besteden. Alleen had hij dat nog nooit eerder gedaan en bijgevolg geen enkele ervaring om op terug te vallen.

Benieuwd hoe het verhaal van de vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code verdergaat?

<Andere cases>

Deze zal je misschien ook interessant vinden

GroupM evolueert mee met de markt
GroupM

GroupM evolueert met de markt mee dankzij low-code ontwikkeling

Het initiatief om Nimbus te moderniseren, was ingegeven door het besluit van Oracle om Forms, hun omgeving voor Rapid Application…
Lees meer
van papier naar digitaal
CSP

Van papier naar digitaal

Om de operationele diensten én alle informatie over scheepsoperaties te verenigen in een ‘digital vesselfile’, werd Oracle APEX ingezet.
Lees meer
Anonieme digitale stemming
Heilig Hartziekenhuis Lier

Anonieme digitale stemming

Begin februari dit jaar organiseerde het Heilig Hartziekenhuis voor de eerste keer de verkiezing van de medische raad via een…
Lees meer