< Wat is low-code development? >

Ontwikkel vanuit een design snel een goed werkende oplossing. Want met low-code technologie verspil je geen tijd aan duizenden lijnen code.

<Blijf je concurrent voor>

Snel inspelen op opportuniteiten

Vaak heb je prompt applicaties nodig om aan de snel veranderende behoeften van consumenten en gebruikers te voldoen. Want zo blijf je de concurrentie altijd een stap voor. Low-code applicaties zorgen ervoor dat je snel inspeelt op processen en veranderingen in de markt. Snel klaar en eenvoudig te updaten. Wat is low-code development precies? Dat is snel krachtige applicaties op maat bouwen waarmee je je eindklanten betrekt en verrast. En zo hun klanttevredenheid verhoogt!

Prototype in enkele minuten

Met low-code definieer je snel nieuwe data structuren met voorbeeld data. Zo maak je makkelijk database tabellen en visualisaties. Via wizards creëer je direct rapporten en formulieren. En voeg je vlot features toe zoals toegangsbeheer en activiteiten rapportage.

Pas low-code development toe

Oracle APEX biedt een uitgebreide en intuïtieve interface die je begeleidt bij het bouwen van je applicaties. De vele voorgedefinieerde componenten maken het mogelijk om met weinig code een hoog niveau van functionaliteit toe te voegen.

Agile applicaties bouwen

Bouwen met low-code technologie heeft alles te maken met het regelmatig opleveren van de applicatie. Zo wordt die telkens gevalideerd met de eindgebruikers. Oracle APEX is even snel in het beheer van bestaande applicaties als in het bouwen van een eerste prototype.

Geen extra licentiekost

Heb je al een Oracle Database licentie? Dan heb je geen extra kosten voor Oracle APEX. Ongeacht het aantal developers, applicaties, data volume, processors of eindgebruikers! Of gebruik de Oracle Database Cloud services tegen een scherpe prijs en afgestemd op verbruik.

<Waarom overschakelen>

Voordelen van low-code applicaties

Spreadsheets vervangen

Doordat spreadsheets constant verspreid en aangepast worden, leidt dit tot veel kopieën met verschillende data. Daarom bewaar je je data beter in een compleet beveiligde database met een webapplicatie. Oracle APEX biedt een wizard die je spreadsheet in een paar klikken omtovert tot een tabel met een compleet werkende applicatie. Inclusief rapport en formulier voor onderhoud. Bovendien gebruikt een Oracle APEX-applicatie verschillende authenticatie– en autorisatie-opties. En neemt het ook audit tracking eenvoudig op.

Van Oracle Forms naar APEX

Oracle Forms zijn inmiddels verouderd, weinig browser friendly en moeilijk toegankelijk op mobile devices. Voor nieuwe vereisten of belangrijke functionele upgrades, overweeg je best een alternatief. Omdat zowel Oracle APEX als Oracle Forms op SQL en PL/SQL gebaseerd zijn, stap je eenvoudig over. Het “Universal Theme” van Oracle APEX zorgt voor intuïtieve en gebruiksvriendelijke applicaties waardoor je ook meteen een betere user experience crëert. Bovendien zijn ze volledig responsive.

SaaS en ERP-uitbreidingen

ERP-systemen bieden dan wel uitgebreide functionaliteiten, maar draaien niet altijd dat ene specifieke rapport dat jij nodig hebt. In dat geval bouw je best op maat gemaakte uitbreidingen. Zo voldoe je aan jouw specifieke behoeften. Zij maken immers gebruik van de juiste ERP-data, maar slaan ook extra data op die niet direct beschikbaar is in het ERP-systeem. Breng zo data uit verschillende systemen samen en bouw betere dashboards en rapporten. Of maak zo complexe bedrijfsstromen eenvoudig.

<Ontdek de kracht>

Lees onze verhalen

Drie hamvragen rond low-code development

Low-code development is een visuele benadering van software ontwikkeling. Het optimaliseert het hele ontwikkelingsproces om de time-to-market te versnellen. Met…
Lees meer
low-code development

Oracle APEX-applicatie helpt huisartsen tijdens coronacrisis

Een bescheiden stukje maatwerk in Oracle APEX maakt voor de Vereniging Huisartsenkringen Zuiderkempen mee het verschil. En wat daar begon…
Lees meer
Oracle APEX-applicatie helpt huisartsen