< GroupM evolueert met
de markt mee dankzij low-code ontwikkeling >

GroupM evolueert mee met de markt

Dienst

<Low-code Development>

Tech

<Oracle APEX>

Klant

<GroupM>

GroupM Belgium is de overkoepeling van verschillende mediabureaus zijnde Mindshare, Wavemaker en EssenceMediacom. Al deze entiteiten behoren tot de multinationale marketing- en communicatie groep WPP . GroupM is de marktleider in media strategie, planning en aankoop die zich tevens steeds meer ook als tech consultant en research, data en insight speler positioneert.
Het maakt gebruik van een centrale maatwerkapplicatie om zijn business optimaal aan te sturen. Nadat het die toepassing eerder al eens grondig moderniseerde, blijft GroupM toekomstgericht investeren in verdere uitbreiding, verbetering en integratie met andere oplossingen. “Voor al die projecten kunnen we rekenen op onze vertrouwde ICT-partner iAdvise”, zegt Deputy ICT Director Didier Deltour.

“De wereld van media en communicatie is voortdurend in beweging en evolueert ook nog eens razendsnel”, weet Didier Deltour uit ervaring. Zelf is hij al zo’n dertig jaar aan de slag bij GroupM. Aanvankelijk werkte hij als IT-manager bij een van de mediabureaus waarvoor GroupM als moederbedrijf fungeert. In België stelt de WPP-holding boven GroupM meer dan duizend mensen tewerk in meer dan 20 media- en marketingservice bedrijven. GroupM zelf, dat alle media bedrijven operationeel ondersteunt, heeft ongeveer 250 werknemers in dienst.

Mediaplanning and -buying

Wat al die media- en marketingservice bedrijven gemeen hebben, is dat zij klanten adviseren en ondersteunen bij het beheren van hun media-investeringen. In opdracht van die klanten plannen en produceren ze advertentiecampagnes. Voor die campagnes kopen ze vervolgens ook de nodige advertentieruimte. Dat kan tegenwoordig voor heel veel verschillende mediakanalen: van print tot online, van radio tot televisie, van affiches tot bioscopen. “De kunst bestaat erin de juiste mix te vinden waarmee je de verwachtingen of doelstellingen van je klant het best kan inlossen, uiteraard rekening houdend met zijn budget”, aldus Didier Deltour.

Voor die mediaplanning en -buying kunnen de mediabureaus rekenen op de steun van GroupM. GroupM staat in contact met de media en stuurt alle media aankopen aan terwijl de mediabureaus EssenceMediacom, Wavemaker en Mindshare vooral de contacten hebben met alle klanten, zijnde de adverteerders, legt Didier Deltour uit. “Op deze manier profiteren de agentschappen en klanten mee van de schaalvoordelen van GroupM.” Daarnaast staat GroupM onder andere (mee) in voor content creatie, financieel beheer, digitalisering en de ontwikkeling van eigen tools.

< Ziedaar de kracht van low-code ontwikkeling in Oracle APEX!>

Nimbus ondersteunt bedrijfswerking van a tot z

Voor dat laatste doet GroupM onder meer een beroep op de expertise van iAdvise. Zij staan al twintig jaar als een betrouwbare ICT-partner binnen de onderneming te boek. Zo hielp iAdvise in 2004 al de centrale toepassing te bouwen waarmee GroupM zijn business vandaag nog steeds van a tot z beheert. Nimbus, zoals de toepassing heet, ondersteunt het integrale bedrijfsproces van de mediaservice groep. Dat gaat van de opmaak van de budgetvoorstellen en de goedkeuring ervan door de klanten tot en met de facturatie van de finaal geleverde diensten.

iAdvise ontwikkelde vroeger Nimbus geheel op maat van GroupM in Oracle Forms: een titanenwerk waarvan de uitvoering niet minder dan tweeduizend mandagen in beslag nam. Toen GroupM in 2010 opnieuw een beroep deed op iAdvise om de originele toepassing grondig te moderniseren, ging dat opvallend veel sneller. “Op acht maanden tijd was die modernisering rond”, herinnert Didier Deltour zich. “Ziedaar de kracht van low-code-ontwikkeling in Oracle APEX!”

Van Oracle Forms naar APEX

Het initiatief om Nimbus te moderniseren, was ingegeven door het besluit van Oracle om Forms, hun omgeving voor Rapid Application Development, uit te faseren. “Oracle gaf aan dat het Forms-applicaties als Nimbus op termijn niet langer zou ondersteunen. Dus zagen we ons gedwongen om uit te kijken naar een nieuwe toepassing. Want GroupM evolueert mee met de markt.”, vertelt Didier Deltour. “We hadden het toen over een totaal andere boeg kunnen gooien, maar besloten om toch bij Oracle te blijven.”

Hoe evolueert GroupM verder met de markt mee dankzij low-code ontwikkeling?

<Andere cases>

Deze zal je misschien ook interessant vinden

ITC Rubis
ITC Rubis

Nieuwe planningstool bij ITC Rubis

Een goede planningstool is goud waard, zeker voor een logistieke onderneming. Dat beseft de Antwerpse tankterminal operator ITC Rubis maar…
Lees meer
Petronas
Petronas

Petronas Lubricants International bouwt oplossing voor track & trace met iAdvise

Een bekende Duitse autofabrikant verkoopt niet alleen auto’s en vrachtwagens, maar ook motorolie, volgens nauwkeurige specificaties geproduceerd door Petronas in…
Lees meer
Vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code
DPG Media

Vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code

Een verouderde applicatie moderniseren, snel en zonder torenhoog budget. Dat is wat iAdvise doet via het low-codeplatform Oracle APEX. Ook…
Lees meer