< Billiet schakelt sneller met Oracle APEX >

Dienst

<Web Development>

Tech

<Oracle Apex>

Klant

<Billiet>

In een sterk concurrentiële en snel veranderende markt maakt flexibiliteit het verschil. Daarom stuurt Billiet zijn processen bewust aan met maatwerk applicaties, ontwikkeld in Oracle APEX en ondersteund door de expertise van iAdvise.

Billiet uit Tielt is een groothandelaar in huishoud-, horeca-, geschenk- en seizoensartikelen. Het assortiment beslaat ruim 20.000 producten. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar exclusieve merken, aangevuld met de huismerken Cosy & Trendy en Cosy@Home. Vanuit een grote voorraad levert het bedrijf aan grootdistributeurs, horeca distributeurs en zelfstandige winkels in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. En Billiet schakelt sneller!

Homogene omgeving

Want de klanten van Billiet willen rekenen op een betrouwbare en stipte logistieke service. Bij dat logistieke verhaal is voor ICT dus een sleutelrol weggelegd. Doorheen de jaren bouwde het bedrijf rond zijn ERP-systeem tal van eigen toepassingen, onder meer in Visual Basic 6 en Access 97. Op termijn bleek het beheer van al die verschillende versies niet houdbaar. Het was duidelijk dat Billiet beter naar een homogene en efficiënt te beheren omgeving zou overstappen. Omdat Billiet al geruime tijd met Oracle Database werkt, beschikt het automatisch ook over Oracle APEX. Dat bleek niet alleen technologisch, maar ook budgettair de beste oplossing te bieden.

Breed inzetbaar

Billiet schakelde specialist iAdvise in voor de ontwikkeling van een APEX-portaal. Via dat portaal maken de medewerkers van het bedrijf intussen gebruik van ongeveer 150 applicaties: zowel herschreven versies van eerdere toepassingen als compleet nieuwe applicaties. Billiet zet Oracle APEX heel breed in voor de snelle ontwikkeling van maatwerk. Zo heeft het bedrijf een algemene catalogus gebouwd, met daarin alle producten uit het assortiment. Daarnaast gebruikt het ook applicaties voor de rapportering aan de directie en het management, onder meer over verkoop en omzet. Billiet combineert Oracle APEX daarbij met Oracle BI Publisher. Nog een andere toepassing is in gebruik als HR-module, om informatie te registreren over tijdelijke medewerkers.

Ook de hele webshop heeft iAdvise voor Billiet in Oracle APEX gebouwd. Voor klanten die de toonzaal in Tielt niet kunnen bezoeken, vormt de webshop zo een alternatief. Billiet biedt er heel gedetailleerde informatie aan. Klanten vinden er onder meer de historiek van hun aankopen terug, inclusief de bijhorende facturen.

De licentie voor Oracle Database omvat automatisch ook Oracle APEX. Dat biedt ons niet alleen technologisch, maar ook budgettair de beste oplossing om de processen snel, wendbaar en op maat te ondersteunen.

Snel resultaat

Belangrijk in de hele aanpak van Billiet is dat de applicaties vlot integreren met de ERP-omgeving. Zo komt alle data voor de invulling van de webshop uit het ERP-pakket. Tegelijk koppelt de webshop ook data naar de ERP-omgeving terug, bijvoorbeeld over klanten en bestellingen. Het voordeel van Oracle APEX is dat het toelaat snel en agile te werken. Daarmee sluit het platform perfect aan op de behoeften van Billiet. Het bedrijf is actief in een markt die voortdurend verandert en waar het snel op opportuniteiten moet kunnen inspelen. Billiet beschouwt Oracle APEX als dè technologie die het bedrijf toelaat snel te schakelen.

<Andere cases>

Deze zal je misschien ook interessant vinden

ITC Rubis
ITC Rubis

Nieuwe planningstool bij ITC Rubis

Een goede planningstool is goud waard, zeker voor een logistieke onderneming. Dat beseft de Antwerpse tankterminal operator ITC Rubis maar…
Lees meer
Petronas
Petronas

Petronas Lubricants International bouwt oplossing voor track & trace met iAdvise

Een bekende Duitse autofabrikant verkoopt niet alleen auto’s en vrachtwagens, maar ook motorolie, volgens nauwkeurige specificaties geproduceerd door Petronas in…
Lees meer
GroupM evolueert mee met de markt
GroupM

GroupM evolueert met de markt mee dankzij low-code ontwikkeling

Het initiatief om Nimbus te moderniseren, was ingegeven door het besluit van Oracle om Forms, hun omgeving voor Rapid Application…
Lees meer