< Nieuwe planningstool bij ITC Rubis Terminal Antwerp NV: tot 30% tijdswinst >

ITC Rubis

Dienst

<Low-code Development>

Tech

<Oracle APEX>

Klant

<ITC Rubis>

Een goede planningstool is goud waard, zeker voor een logistieke onderneming. Dat beseft de Antwerpse tankterminaloperator ITC Rubis maar al te goed. Omdat de bestaande planningstool niet langer voldeed aan zijn groeiende noden, besloot het logistieke havenbedrijf een volledig nieuwe applicatie op maat te laten maken. iAdvise, specialist in low-code softwareontwikkeling, kreeg de opdracht toegewezen. Daarbij leverden ze zo’n goed werk af dat de samenwerking een vervolg krijgt.

ITC Rubis staat sinds 2008 in voor de opslag en overslag van vloeibare chemicaliën, vloeibaar gas en petroleumproducten in de haven van Antwerpen. “Ik vergelijk ons graag met een bedrijf als Shurgard”, vertelt Eric Empsten, Operational Excellence Manager bij ITC Rubis Terminal Antwerp. “Ook bij ons kan je ruimte huren om je producten in op te slaan. Daarnaast zorgen wij ervoor dat jouw producten via vrachtwagens, treinen of schepen in onze tanks geraken – en omgekeerd.” Daarvoor staan ruim tachtig logistieke en andere gespecialiseerde medewerkers in. Vanop Linkeroever bedienen zij klanten van over de hele wereld.

In den beginne was er Excel

Om het laden en lossen van de producten van hun klanten in goede banen te leiden, had ITC Rubis van meet af aan een planningsinstrument nodig. “Zoals iedereen werkten ook wij aanvankelijk met Excel.” Maar al gauw botste ook ITC Rubis op de beperkingen van dat populaire rekenprogramma. “Zolang er maar één persoon in een Excelbestand werkt, gaat alles prima. Maar zodra verschillende collega’s dat tegelijk doen, wat bij ons vrij snel het geval was, krijg je problemen met overschreven data en soortgelijke conflicten.”

ITC Rubis

Een beter geschikte oplossing vond ITC Rubis in een off the shelf planningstool voor projectbeheer waarin je bijvoorbeeld ook werkroosters kan verwerken. Die applicatie bevatte onder meer een kalender waaraan de planningsverantwoordelijken ook commentaren en kleuren konden toevoegen.

En vooral: waarin ze allemaal tegelijk aan de slag konden. “Die applicatie sloot beter aan bij wat wij deden”, herinnert Eric Empsten zich. “Alleen bleven wij nogal stevig doorgroeien en kon ook die applicatie op een gegeven moment niet langer alle data verwerken die wij erin wilden.”

Ervaren technologiepartner

Samen met de groei van zijn business zag ITC Rubis ook de complexiteit van zijn operaties gevoelig toenemen. “We zijn begonnen met twee verlaadplaatsen voor elk twee vrachtwagens. Dat zijn maximaal vier vrachtwagens tegelijk die we moesten zien in te plannen en te verwerken. Vandaag beschikken we op onze terminal over vijf verlaadplaatsen waar we in totaal zo’n twintig vrachtwagens tegelijk kunnen afhandelen. Daarbij komt dat je op één zo’n verlaadplaats verschillende producten kan verladen, wat de complexiteit nog verder vergroot”, benadrukt Eric Empsten.

Hoe zorgt ITC Rubis samen met iAdvise voor verdere groei met een nieuwe planningstool?

<Andere cases>

Deze zal je misschien ook interessant vinden

Petronas
Petronas

Petronas Lubricants International bouwt oplossing voor track & trace met iAdvise

Een bekende Duitse autofabrikant verkoopt niet alleen auto’s en vrachtwagens, maar ook motorolie, volgens nauwkeurige specificaties geproduceerd door Petronas in…
Lees meer
GroupM evolueert mee met de markt
GroupM

GroupM evolueert met de markt mee dankzij low-code ontwikkeling

Het initiatief om Nimbus te moderniseren, was ingegeven door het besluit van Oracle om Forms, hun omgeving voor Rapid Application…
Lees meer
Vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code
DPG Media

Vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code

Een verouderde applicatie moderniseren, snel en zonder torenhoog budget. Dat is wat iAdvise doet via het low-codeplatform Oracle APEX. Ook…
Lees meer