< Project bij luchtvaartmaatschappij SAS levert Samsonite een compleet nieuw business model op >

Samonsonite's nieuw business model

Dienst

<Web Development>

Tech

<Oracle Apex>

Klant

<Samsonite>

Had jij ooit al eens schade aan je koffer na een vliegreis met de luchtvaartmaatschappij SAS? Snel gemeld, makkelijk verholpen? Dat komt door een nauwe samenwerking tussen iAdvise en Samsonite, wereldleider van reiskoffers. Zij bouwden namelijk de applicatie Bagsupport, een toepassing voor schade claims gebouwd in Oracle APEX. What’s in it for whom? Wel, iedereen wint met Bagsupport: de luchtvaartmaatschappij verlaagt de kostprijs van beschadigde bagage, de klanten krijgen meer service en Samsonite heeft er een extra verkoopkanaal bij.

De applicatie

“Vanuit Scandinavië kwam de vraag om applicatie te bouwen voor schade claims bij luchtvaartmaatschappij SAS”, vertelt Jouric Van Veerdeghem, Business Objects Global Team Lead bij Samsonite. “Met behulp van de applicatie Bagsupport behandelen we alle dossiers van beschadigde reiskoffers van SAS in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Heeft een reiziger schade aan z’n bagage op een vlucht van SAS in een van de bovengenoemde landen, dan neemt Samsonite het hele achterliggende proces over. De klant doet ter plaatse aangifte en in acht luchthavens is een voorraad Samsonite koffers aanwezig. Zo ruilt de klant de beschadigde koffer meteen in en is het probleem onmiddellijk opgelost.” Dit was de start van Samsonite’s nieuw business model.

Voor de ontwikkeling van Bagsupport lag de nadruk op gebruiksgemak, flexibiliteit en snelheid. Gezien onze eerdere ervaring lag het voor de hand om opnieuw voor de combinatie van iAdvise en Oracle APEX te kiezen.”

Jouric Van Veerdeghem Business Objects Global Team Lead bij Samsonite

Thuis in alle processen

Achter de service die Samsonite via Bagsupport aan SAS biedt, zit een applicatie die met diverse bedrijfssystemen communiceert. Dan hebben we het over WorldTracer, de airline software waarmee SAS de claims registreert. Die communiceert met de webshop op Salesforce.com en met het HR-pakket. Alle stromen komen samen in het centrale SAP-systeem van Samsonite. De operationele rapportering gebeurt dan weer via SAP Business Objects. De eigenlijke rapporten koppelt Samsonite dan terug naar WorldTracer bij SAS.

“Omdat we op korte termijn een oplossing voor Bagsupport moesten uitwerken, kozen we voor een maatwerk applicatie gebouwd in Oracle APEX. De voorbije jaren deden we al heel wat ervaring op met de ontwikkeling van kleinere applicaties in Oracle APEX. In die context hebben we een hechte relatie opgebouwd met iAdvise. Op vijf maanden was deze applicatie klaar.”

Samsonite's nieuw business model

Nieuw model

Na een jaar bij SAS blijkt Samsonite met Bagsupport over een rendabel businessmodel te beschikken. Dat is voldoende reden voor hen om de oplossing verder uit te werken en ook aan andere luchtvaartmaatschappijen aan te bieden. Samsonite werkt daarvoor opnieuw samen met iAdvise.

Het project past perfect binnen de evolutie van het bedrijf. Samsonite vindt zichzelf opnieuw uit als full-service leverancier voor luchtvaartmaatschappijen en boort zo een compleet nieuwe markt aan. Samsonite’s nieuw business model is een feit.

“Omdat we op korte termijn een oplossing voor Bagsupport moesten uitwerken, kozen we voor een maatwerk applicatie gebouwd in Oracle APEX. De voorbije jaren deden we al heel wat ervaring op met de ontwikkeling van kleinere applicaties in Oracle APEX. In die context hebben we een hechte relatie opgebouwd met iAdvise. Op vijf maanden was deze applicatie klaar.”

<Andere cases>

Deze zal je misschien ook interessant vinden

GroupM evolueert mee met de markt
GroupM

GroupM evolueert met de markt mee dankzij low-code ontwikkeling

Het initiatief om Nimbus te moderniseren, was ingegeven door het besluit van Oracle om Forms, hun omgeving voor Rapid Application…
Lees meer
Vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code
DPG Media

Vernieuwde applicatie bij DPG Media met low-code

Een verouderde applicatie moderniseren, snel en zonder torenhoog budget. Dat is wat iAdvise doet via het low-codeplatform Oracle APEX. Ook…
Lees meer
van papier naar digitaal
CSP

Van papier naar digitaal

Om de operationele diensten én alle informatie over scheepsoperaties te verenigen in een ‘digital vesselfile’, werd Oracle APEX ingezet.
Lees meer