< ICO automatiseert haar workflow >

ICO automatiseert haar workflow

Dienst

<Web Development>

Tech

<Oracle Apex>

Klant

<International Car Operators>

Heb je een nieuwe auto gekocht? Die wordt voor heel vanzelfsprekend piekfijn aan jou overhandigd. Maar wat je niet ziet, is dat deze wagen al een reis van ettelijke tienduizenden kilometers achter de rug heeft. Daarvoor zorgt ICO. En om hun schade-opvolgingsproces goed te ondersteunen, gebruiken ze een applicatie gebouwd in Oracle APEX. Ontdek hoe ICO haar workflow automatiseert.

ICO is een wereldwijd en toonaangevend bedrijf in de behandeling en opslag van roll-on/roll-off cargo. Zij staan in voor het hele transportproces van nieuwe wagens van vele autofabrikanten: vanaf de fabriek tot bij de dealer. Via hun terminals in de havens van Antwerpen en Zeebrugge passeren er jaarlijks meer dan 2 miljoen wagens. Niet elke overtocht verloopt echter zonder incidenten. Zowel onderweg als op de kade loopt het wel eens mis. Eén van de diensten van ICO is de volledige opvolging van mogelijke schade aan de wagens bij aankomst op de terminal.

Full webapplicatie

Om deze flow te automatiseren ontwikkelde iAdvise een full webapplicatie. Elke autofabrikant heeft zijn eigen manier van werken, zijn eigen regels en specifieke controles. Om aan al deze eisen te voldoen maakten we het mogelijk om deze webapplicatie volledig dynamisch in te stellen.

ICO gebruikt deze webapplicatie, gebouwd in Oracle APEX, voor het volledige schade-opvolgingsproces: vanaf de registratie van de wagen tot de effectieve herstelling. Hiertussen zit een heel proces van schadevaststelling, tegenexpertise, goedkeuring en bestek. Je kan de hele workflow aanpassen per klant.

Als morgen een bepaalde goedkeuring niet langer relevant is, schakel je deze gewoon. Zo configureert ICO op elk moment het systeem voor hun bestaande en nieuwe klanten zonder dat hiervoor extra ontwikkeltijd nodig is.

Mobile devices

De werknemers bij ICO voeren een groot deel van het te volgen proces mobiel uit: via een mobiel toestel registreert een medewerker snel en gemakkelijk mogelijke schade. Ook de tegenexpert voert z’n taak uit op een tablet. De wagenbeheerder volgt vanachter zijn bureau het hele proces op en regelt de herstelling. Ook de monteurs in de werkplaats krijgen hun instructies via dezelfde software door.

<Andere cases>

Deze zal je misschien ook interessant vinden

ITC Rubis
ITC Rubis

Nieuwe planningstool bij ITC Rubis

Een goede planningstool is goud waard, zeker voor een logistieke onderneming. Dat beseft de Antwerpse tankterminal operator ITC Rubis maar…
Lees meer
Petronas
Petronas

Petronas Lubricants International bouwt oplossing voor track & trace met iAdvise

Een bekende Duitse autofabrikant verkoopt niet alleen auto’s en vrachtwagens, maar ook motorolie, volgens nauwkeurige specificaties geproduceerd door Petronas in…
Lees meer
GroupM evolueert mee met de markt
GroupM

GroupM evolueert met de markt mee dankzij low-code ontwikkeling

Het initiatief om Nimbus te moderniseren, was ingegeven door het besluit van Oracle om Forms, hun omgeving voor Rapid Application…
Lees meer