< Passie voor low-code >

Acht jaar geleden startte Robin Verstrepen zijn loopbaan als ontwikkelaar bij iAdvise. Vandaag is hij uitgegroeid tot ‘technical lead’, een functie die een breed palet aan kennis en vaardigheden veronderstelt: van architectuur en analyse tot technisch design. “In de dagelijkse praktijk, bij het opleveren van projecten bij klanten, blijf ik ook mijn eerste pet van ontwikkelaar nog ophouden. Dat blijft voor mij onverminderd boeiend.”

Eerst even terug in de tijd: hoe ben je bij iAdvise terechtgekomen?

Ik had het bedrijf al leren kennen tijdens een stage van drie maanden in 2015. Ik zat toen in mijn laatste jaar toegepaste informatica aan de Thomas More Hogeschool in Geel. Mijn interesse in programmeren was altijd al groot. Mijn passie voor low-code was na mijn stage duidelijk. Uit een lijst van software development bedrijven heb ik toen iAdvise gekozen. En in alle eerlijkheid: ik heb er nog geen moment spijt van gehad. (lacht)

In de veronderstelling dat Oracle APEX niet meteen in jouw leerplan zat: hoe beviel die kennismaking?

Ik was toen inderdaad nog niet vertrouwd met Oracle APEX. Maar ik ben van kleins af aan al bezig met technologie. Daarnaast ben ik van nature een uitgesproken nieuwsgierige en leergierige persoon. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën. Met die open geest ben ik ook het bedrijfsleven ingestapt.

Ik was vrij snel weg met Oracle APEX. Ook al omdat ik op school – en in mijn vrije tijd, puur voor het plezier – heel wat webapplicaties had gebouwd. De kennis die ik daarbij had opgedaan, kon ik nu ook gebruiken in Oracle APEX, wat een low-code technologie is. Dat er in Oracle APEX vooraf al heel wat gedefinieerd en gebouwd is, sprak mij direct aan. Zo kan je als ontwikkelaar je aandacht toespitsen op die activiteiten die op korte tijd de meeste waarde creëren voor je klant. Je kan heel snel iets bouwen en zit niet vast in projecten die maanden in beslag nemen.

Wat mij wel wat moeite heeft gekost om te leren, vooral tijdens mijn stage, was het schrijven van goede SQL- en PL/SQL-code. Maar daarin heeft iAdvise mij prima begeleid, met cursussen en opleidingen. En verder leer ik ook heel wat bij, toen en nu, van oudere, meer ervaren collega’s.

passie voor low-code

Je bent inmiddels senior ontwikkelaar. Wat houdt jouw huidige rol van ‘technical lead’ concreet in?

Het gaat om een heel gevarieerd takenpakket. Ik word vooral ingezet in de aanloop naar en aan het begin van een project, om de functionele analyse naar een technische oplossing te vertalen. Om die technologische krijtlijnen uit te zetten en vervolgens in een goed plan van aanpak te gieten, doe ik ook de nodige research. Eens het project goed en wel op de sporen staat, kunnen de collega’s steeds bij mij terecht voor raad en ondersteuning. Verder sta ik ook in voor een stuk kwaliteitscontrole. Ik valideer de code om er zeker van te zijn dat we goede kwaliteit afleveren.

Daarnaast blijf ik zelf nauw betrokken als ontwikkelaar bij heel wat projecten. Ik ontwikkel gewoon nog te graag om het helemaal los te laten. En zo blijf ik het werk in de vingers houden. Tijdens zo’n ontwikkeltraject kan ik mijn kennis ook makkelijk delen, terwijl ik zelf nog voortdurend bijleer.

Ik had altijd al interesse in programmeren. Uit een lijst van bedrijven heb ik toen voor iAdvise gekozen. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Die kennisdeling is belangrijk, zowel binnen iAdvise als binnen de low-code community.

Inderdaad. Daarom neem ik ook heel regelmatig deel aan gebruikersconferenties zoals APEX World. Dit jaar heb ik er trouwens zelf een presentatie gegeven. Dat had ik eerder al gedaan op Kscope, een andere gebruikersconferentie. Zo’n presentatie voorbereiden slokt best wat tijd op, toch als je het goed wilt doen. Maar het geeft ook veel voldoening, zeker als je dan ook nog eens positieve feedback erop krijgt. En niet te vergeten: zo’n conferentie is ook de ideale gelegenheid om bij te praten met collega’s.

Wil jij meer weten over onze passie voor low-code?

Ben je benieuwd naar al onze diensten?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Hoe een chatbot bedrijfsprocessen efficiënter maakt

Dankzij OCI Generative AI kan je in natuurlijke taal met de chatbot praten. Zo’n chatbot wordt meestal gebruikt door medewerkers,…
Lees meer
chatbot

Lectuur voor op vakantie

Als ondernemer creëer je zelf de job die perfect bij jou past. En ja, elke job heeft uiteraard z’n minder…
Lees meer
Lectuur voor op vakantie

iAdvise goes AI!

We gingen vorige week langs op het Oracle Data & AI Forum, waar we ons verder verdiepten in de AI-toepassingen.…
Lees meer
iAdvise goes AI!