< Welke voordelen haal je voor manufacturing uit projectwerking? >

Er was een tijd dat we ons bij iAdvise enkel op consultancy richtten. Long-term customer CNH is een van de partners die al sinds die tijd deel uitmaakt van ons uitgebreid klantenpakket. En dat zal – hopen we – nog heel lang zo blijven. Want bij CNH staren ze zich niet blind op patronen die er al waren. Ze kijken vooruit en passen ze zich aan aan nieuwe cases en situaties.

Jaar-en-dag-consultant bij CNH Ellen droeg heel hard bij aan het IT-landschap van CNH de voorbije jaren, en merkte dat er de laatste tijd toch een mind change plaatsvond. Zij ontdekten de voordelen van projectwerking voor manufacturing!

Van consultancy naar projectwerking

“Ik werk al een twaalftal jaar als consultant bij CNH, in zowat alle rollen die deel uitmaken van een ontwikkelproces. Dat houdt in dat ik zowel de analyse als het ontwikkelwerk op mij nam, een keuze die voornamelijk vanuit budgettair standpunt genomen werd bij CNH.

Toen ik zwanger werd en het stilletjes aan begon door te dringen dat ik voor een langere periode niet beschikbaar ging zijn, was snel duidelijk dat een one-person-does-all aanpak ook risico’s inhoudt. Vanuit iAdvise hebben we dan ook meteen de projectwerking voorgesteld als (minstens) tijdelijk alternatief. Zo kwam collega Hanz deels binnen CNH terecht, als aanspreekpunt om de projectwerking te ondersteunen, en werd het developmentwerk overgenomen door het intern ontwikkelteam van iAdvise zelf. Deze switch heeft heel wat teweeggebracht bij de klant.”

voordelen van projectwerking voor manufacturing

Hanz (PO/PM van ons intern ontwikkelteam) merkte deze ook op bij CNH. “Door op de projectwerking in te zetten, werd snel duidelijk dat we – naast de continuiteit die er gezet was door Ellen – ook een extra traject konden laten lopen. Hierdoor kregen we bepaalde projecten met een ietwat hogere prioriteit sneller op de agenda geplaatst. Dat gaf een bepaalde rust, maar zorgde ook voor a-ha’tjes bij de klant zelf.”

Ellen: ” Toen ik als enige consultant beschikbaar was, werden er wel trajecten opgestart, vooral analyses, maar zonder echt een idee van wanneer ze die zouden uitvoeren. De gesprekken liepen, de analyses werden geschreven, maar door de bottleneck die ik zelf was, was het koffiedik kijken of CNH een applicatie binnen een half jaar of binnen drie zou laten bouwen. Dat zorgt voor onduidelijkheid op de werkvloer en veel rework als er dan toch plots een project van start gaat. De business staat dan wel niet stil, het budget voor ontwikkelwerk kwam alleen maar de IT-kant, waardoor er weinig bewegingsruimte was”.

voordelen van projectwerking voor manufacturing

Voordelen van projectwerking voor manufacturing

Hanz: “En dat is nét wat we nu vooral merken. De verandering bij CNH is ingezet. Afdelingen beginnen zelf budget te voorzien voor changes. IT kiest daarop of het via een interne ontwikkeling kan gebeuren of toch best via een project. En Ellen heeft tijd om zich te focussen op de voor haar belangrijke zaken, omdat ze niet meer alle ballen in de lucht houdt. Haar kennis van de business, die ze door haar jarenlange staat van dienst heeft opgebouwd, wordt nu optimaal ingezet bij CNH. Zo’n evolutie gebeurt uiteraard stapsgewijs, maar we hebben er wel alle vertrouwen in het goed komt.”

Ellen: “Het biedt inderdaad veel meer opties. Elke ontwikkeling, langer dan drie dagen, wordt effectief behandeld als project, en is volledig afhankelijk van de budgetten van de afdeling. Dat zorgt ervoor dat afdelingen het belang van een project dubbel in vraag stellen, zowel qua resources als qua budgettering. En ook binnen IT worden budgetten gedetailleerder aangevraagd.

Een groeiproces

Natuurlijk is dit nog een groeiproces. Het is immers afwachten of alle afdelingen even vlot mee op de kar springen. Maar het lijkt wel goed aan te komen. Mijn afwezigheid heeft in elk geval veel in gang gezet, ten goede. En da’s leuk om te weten. Ik kan zonder zorgen even afscheid nemen, mocht het om de een of andere reden nodig zijn. CNH weet dat ze op iAdvise kunnen rekenen. Een rekensom die vroeger enkel op mezelf terechtkwam.”

voordelen van projectwerking voor manufacturing

Hanz: “Door de zwangerschap van Ellen hebben we effectief even een stapje teruggezet en vanuit een helikopter gekeken, zodat we veel efficiënter vooruit kunnen. En hebben we ingezet op wat belangrijk is voor CNH. Bij CNH hebben ze intussen het vertrouwen dat de projectwerking ook werkt en dat we even hard meedenken als ontwikkelen. Standaard iets meer, iets waar we al jaren op inzetten.”

Onze duurzame relatie met CNH wordt alleen maar duurzamer. We zetten samen trajecten op, traag of snel, al naargelang budget en prioriteit. Maar er is gewoon veel meer mogelijk. iAdvise is een partner voor alle dagen en dat proberen we steeds opnieuw te bewijzen.

Nieuwsgierig naar de voordelen voor manufactering uit projectwerking voor jouw organisatie?

Ben je eerder benieuwd naar onze diensten?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Lectuur voor aan het zwembad

Door te lezen leren we over de gevolgen van keuzes en ontwikkelen we empathisch vermogen. Bovendien geeft het lezen van…
Lees meer
Lectuur voor aan het zwembad

iAdvise bestaat 20 jaar, tijd voor een feestje!

Ons 20-jarige bestaan konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigden we onze iAdvisers uit voor een gezellig weekendje…
Lees meer
iAdvise bestaat 20 jaar

Uitdagingen in de havensector

De Vlaamse zeehavens vormen het logistieke kruispunt van Europa. In 2023 werden er maar liefst ruim 302 miljoen ton goederen…
Lees meer
uitdagingen in de havensector