Verslag iAdvise Inspiration Day 2022 >

Na een lange tijd van remote werken en online meetings hebben we onze klanten eindelijk opnieuw kunnen uitnodigen. Lees hier het verslag van de derde editie van de iAdvise Inspiration Day 2022.

Net zoals alle voorgaande edities staat het verslag van de Inspiration Day 2022 in het teken van innovatie binnen de wereld van iAdvise en haar partners. Onze bedoeling is om iedereen te inspireren rond technologie en innovatie. Maar het is ook gewoon een goed excuus om iedereen eindelijk nog eens in levende lijve terug te zien en een goede babbel te slaan. Om deze dag goed in te zetten, namen Tuur en Olivier iedereen mee naar “De toekomst van software met APEX & PWA”.

Update

De voorbije jaren hebben zowel onze partners als wijzelf niet stilgezeten. Tuur bracht iedereen weer up-to-speed betreffende de werking en visie van iAdvise. Olivier zorgde dan weer voor de technische noot.

Sinds de vorige Inspiration Day in 2019 – we weten allemaal waarom de vorige niet konden doorgaan – is er enorm veel veranderd in de wereld van IT en digitalisatie. Zo ook binnen Oracle APEX. We zijn intussen vijf versies verder, boordevol nieuwe features: een nieuwe kaart-component, slimme zoekfilters, PDF-printing, persistent authentication: het zijn maar enkele nieuwe onderdelen die werden toegelicht. Voor wie onze topdag gemist heeft en toch meer info wil over de laatste APEX-ontwikkelingen, lichten we de nieuwe features altijd toe in onze blog: The new Oracle APEX on. the block

De vier O’s

jstackAls tweede mocht Arne, teamlead van onze partner jStack, het toneel op. Hij lichtte toe dat ze binnen jStack naast het ontwikkelen zelf, nog enkele “O’s” hanteren, die vaak vergeten worden: onderzoeken, ontwerpen en ondersteunen. Deze hebben als doel om dieper tot de oorzaak van een probleem te komen. Superhandig, want het komt regelmatig voor dat IT-projecten een symptoom aanpakken van een groter onderliggend probleem. Met enkele concrete cases zette hij dit punt zeker kracht bij.

DevOps

BRYXXNa een lekker middagmaal en enkele toffe babbels waren we weer klaar voor een meer technische sessie.

Dries Dams van BRYXX strijdt nog steeds om developers en operaties samen te brengen door middel van DevOps. Die strijd kwam hij bij ons ook voeren, gewapend met enkele cases en voorbeelden die ze bij klanten hebben uitgewerkt.

The sky is not your limit

The sky is not the limitHet beste hielden we natuurlijk als laatste, de keynote: the sky is NOT your limit! door Nancy Vermeulen. Zij kwam haar ultieme droom toelichten: astronaut worden. 

Daarnaast legde ze ook uit hoe ze deze droom haar hele leven lang probeerde te bereiken. Deze keer werden we niet technisch geïnspireerd door leuke features of projecten bij klanten. We werden meegetrokken in haar leven en hoopten zo ons publiek te inspireren om je dromen waar te maken. 

Na een leerrijke en inspirerende dag, konden we deze rustig afsluiten met – je raadt het al – een borrel en babbel. Dit gaf ons de kans nog even na te praten en alle aanwezigen te danken voor hun komst!

 

Wil jij na ons verslag iAdvise Inspiration Day 2022 eens sparren over Oracle APEX en PWA? Contacteer ons.

iAdvise

Ben je benieuwd naar onze diensten?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Uitdagingen in de havensector

De Vlaamse zeehavens vormen het logistieke kruispunt van Europa. In 2023 werden er maar liefst ruim 302 miljoen ton goederen…
Lees meer
uitdagingen in de havensector

Low-code is geen no-code!

De termen low-code en no-code worden al eens met elkaar verward. Dat merken ook onze iAdvisers wanneer ze praten met…
Lees meer
low-code is geen no-code

Stap voor stap processen optimaliseren

Bij de toepassingen die we bij BASF ontwikkelen, zetten we maximaal in op hergebruik. Onze klanten boeken er zo verschillende…
Lees meer
stap voor stap processen optimaliseren