Applicaties op maat, die heel gericht specifieke business vraagstukken beantwoorden. Dat is waarin we ons met de ontwikkeling van Oracle APEX en Progressive Web Apps specialiseren.
Uiteraard gaan we daarbij nooit over een nacht ijs. Over deze zes vragen hoef je je dus alvast geen zorgen te maken. Weg met de twijfels over maatwerk!
Gaan onze medewerkers de app gebruiken?
De app moet hun werk eenvoudiger maken, het mag geen extra hindernis vormen. Uiteraard is het de bedoeling dat je medewerkers de applicatie gebruiken en daar voordeel uit halen, bijvoorbeeld omdat ze efficiënter werken en zo tijd besparen. We hechten veel belang aan de user experience: gebruiksgemak staat voorop, doorheen het complete ontwikkelingstraject. Daarom betrekken we de eindgebruikers bij de ontwikkeling van de app. We werken in fasen, waarbij we voor de medewerkers ruimte creëren om na iedere fase feedback te bezorgen. Zo vergroten we hun betrokkenheid. Ze kunnen mee beslissen over wat ze willen, waardoor ze zelf ook voluit achter de app staan en niets liever willen dan haar gebruiken.
Zal de applicatie doen wat we gevraagd hebben?
Zal alles werken zoals we willen? Voor alle duidelijkheid: bij iAdvise schudden we niet zomaar iets uit onze mouwen. We beginnen ieder project met een grondige analyse. De resultaten van die oefening toetsen we af aan de wensen, de verwachtingen en het budget van onze partner. Vervolgens stippelen we een traject uit: onderverdeeld in verschillende fasen en met tussentijdse demo’s. Zo houden we iedereen nauw betrokken bij het traject en vermijden we veronderstellingen. Want: assumption is the mother of all mistakes. Dat geldt ook bij softwareontwikkeling. Onze nauwgezette opvolging zorgt er uiteindelijk voor dat onze applicaties effectief aan de verwachtingen voldoen.
Maatwerk is duur: je weet waar je begint, maar niet waar je eindigt.
Gaan we meer betalen dan we hebben voorzien? Zie ook de vorige vraag: de eerste analyse is bepalend. Op basis van die analyse kloppen we samen met de klant de scope van het project af, inclusief het budget dat nodig is om het te realiseren. Een grondige analyse leidt tot een realistische inschatting van het budget. Hoe zorgvuldiger je die oefening doet, hoe beter je erin slaagt onverwachte bottlenecks en addertjes onder het gras te vermijden. Maar evengoed is het nu eenmaal zo dat een ontwikkelingstraject evolueert. Heldere communicatie is dan de sleutel tot succes. Goede afspraken zorgen ervoor dat je bij een verandering in de scope de impact op het budget op de juiste manier weet op te vangen.
Wat gebeurt er na de oplevering van de software?
En wat als er dan plots nog een probleem opduikt? Onze samenwerking stopt niet bij de oplevering van een applicatie. We geven de voorkeur aan een lange termijnrelatie, waarbij we jou blijven ondersteunen. Kleine aanpassingen aan de applicatie voeren klanten meestal zelf uit. Voor upgrades of de toevoeging van nieuwe functionaliteiten helpen we onze klanten graag verder. Zeker bij de grotere uitbreidingen van de software starten we opnieuw met een analyse. Zo brengen we verwachtingen en budget weer op één lijn. Het laat een bedrijf toe zijn applicaties stap voor stap te laten groeien en zo voor almaar meer efficiëntie, tijdwinst of productiviteit te zorgen.
Heb je nog twijfels over maatwerk? Wil je eens sparren? Contacteer ons!