< CNH Industrial kiest voor flexibiliteit >

CNH kiest voor flexibiliteit

Dienst

<IT ondersteuning>

Tech

<Oracle APEX>

Klant

<CNH Industrial>

Voor de IT-ondersteuning van de dagelijkse activiteiten gebruikt CNH Industrial in haar Antwerpse vestiging maatwerk applicaties op basis van Oracle APEX. Hiervoor rekenen zij op de expertise en de ondersteuning van iAdvise.

CNH Industrial bouwt machines voor de landbouw, de bouwnijverheid en de transportsector. Ze produceren onder andere tractoren, maaidorsers, graafmachines, bulldozers en vrachtwagens. In haar Antwerpse vestiging staan 800 medewerkers dagelijks in voor de productie van tandwielen, assen en behuizingen, alsook voor de assemblage van aandrijfeenheden. En de klanten van de Antwerpse vestiging zijn de vestigingen van CNH Industrial in Groot-Brittannië en Oostenrijk.

Groepsniveau en lokale vertaalslag

Op groepsniveau zet CNH Industrial de grote lijnen van de IT-strategie uit. Zo krijgt de vestiging in Antwerpen van de hoofdzetel o.a. de systemen voor ERP en MRP aangeleverd. De vertaalslag van de grote lijnen naar concrete, dagelijkse behoeften op de werkvloer gebeurde tot nu toe altijd met lokale applicaties.

“Zo’n zes jaar geleden kozen we resoluut voor Oracle APEX”, zegt Herman Vanmeenen, En-EHS & Facility Manager. “Daarvoor beheerden we een heel heterogeen portfolio met heel wat toepassingen in Excel en Access. Het gevolg laat zich al raden: verspreide data en verspreide kennis zonder een degelijke omkadering.” Gelukkig zijn vandaag de dag zijn de doelstellingen voor de lokale applicaties veel strakker omlijnd.

“Op termijn willen we alles op de Oracle database samenbrengen met Oracle APEX als interface tussen de database en de business, legt Herman Vanmeenen uit.” Inmiddels heeft de vestiging in Antwerpen al een vijftigtal Oracle APEX-applicaties in gebruik. Die applicaties worden in heel uiteenlopende domeinen gebruikt: planning, kostenregistratie, onderhoudsaanvragen, kwaliteitsbeheer, HR-toepassingen, etc.

De ontwikkeling, opvolging en ondersteuning van al deze oplossingen gebeurt maar door twee personen: de (enige) IT-medewerker van de Antwerpse vestiging en een Oracle APEX-specialist van iAdvise.

CNH kiest voor flexibiliteit

CNH kiest voor flexibiliteit

“Eigen expertise in Oracle APEX ontwikkelen is enorm duur”, vervolgt Herman Vanmeenen. “Bovendien ben je er nooit zeker van dat je zo’n specialist op lange termijn aan boord houdt. Gaat je specialist weg, dan verlaat met hem/haar ook alle opgebouwde kennis je bedrijf. Door met iAdvise in zee te gaan, schakelen we dit risico uit. Bovendien zijn we met iAdvise zeker van een continuïteit aan beschikbare expertise.”

Oracle APEX biedt bovenal een zeer flexibele omgeving. Bij het gebruik van standaardpakketten is het niet zo eenvoudig om aanpassingen door te voeren, want daar krijg je vaak te maken met interventies door dure consultants en lange doorlooptijden. Met Oracle APEX speel je flexibel in op vragen van de business. Bovendien levert Oracle de tool gratis mee met zijn database.

CNH Industrial wil zijn portfolio van APEX-applicaties nog verder uitbreiden. “We hebben nog diverse toepassingen die we naar Oracle APEX willen migreren, want de business vraagt regelmatig om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan bestaande toepassingen en ook om compleet nieuwe applicaties te ontwikkelen. CNH kiest voor flexibiliteit”, besluit Herman Vanmeenen.

<Andere cases>

Deze zal je misschien ook interessant vinden

ITC Rubis
ITC Rubis

Nieuwe planningstool bij ITC Rubis

Een goede planningstool is goud waard, zeker voor een logistieke onderneming. Dat beseft de Antwerpse tankterminal operator ITC Rubis maar…
Lees meer
Petronas
Petronas

Petronas Lubricants International bouwt oplossing voor track & trace met iAdvise

Een bekende Duitse autofabrikant verkoopt niet alleen auto’s en vrachtwagens, maar ook motorolie, volgens nauwkeurige specificaties geproduceerd door Petronas in…
Lees meer
GroupM evolueert mee met de markt
GroupM

GroupM evolueert met de markt mee dankzij low-code ontwikkeling

Het initiatief om Nimbus te moderniseren, was ingegeven door het besluit van Oracle om Forms, hun omgeving voor Rapid Application…
Lees meer