< Nieuwe en vernieuwde stagiair bij iAdvise >

Twee stagiairs deze keer op onze vloer. Jonas doet zijn eerste stage bij iAdvise. Brent zagen jullie vorig jaar al langskomen, maar wilde ook zijn tweede stage bij ons doen. Maak kennis met onze nieuwe en vernieuwde stagiair!

Jonas, waarom koos je voor een stage bij iAdvise?

Ik koos eigenlijk niet bewust voor een stage bij iAdvise. In eerste instantie was ik geïnteresseerd in een stage bij een ander bedrijf binnen Inkubis. Maar aangezien daar geen plaats meer beschikbaar was, stelde Grasshoppers Academy mij voor aan iAdvise. Ze werkten met een low-code framework genaamd Oracle APEX, wat meteen mijn interesse wekte. Ik besloot om zelf wat te experimenteren met het framework en ik zag dat er veel potentieel in zat. Op school wordt daar niet veel aandacht aan besteed. Dus wilde ik de uitdaging aangaan en laten zien dat het wel degelijk de moeite waard is. In plaats van verder te zoeken naar een andere stage, besloot ik om bij iAdvise aan de slag te gaan. En zo te ontdekken wat er allemaal mogelijk was. Ik ben dus de nieuwe van de vernieuwde stagiair.

Welke ervaring wil je meenemen uit je stage?

Een belangrijke ervaring die ik wil meenemen uit mijn stage is de ontwikkeling van mijn professionele vaardigheden en persoonlijke groei. Ik heb geleerd om beter te communiceren met collega’s. Om constructief om te gaan met feedback en om oplossingen te vinden voor uitdagingen. Tijdens het werken aan mijn project met het low-code framework Oracle APEX heb ik een diepere analyse en datamodel moeten maken vóór het ontwikkelen. Door de feedback van professionals heb ik een duidelijk beeld gekregen van hoe je dit efficiënt kan doen. Deze kennis en vaardigheden zijn waardevol voor mijn toekomst en ik zal ze zeker meenemen.

Wat zijn jouw hobbies?

Ik heb heel lang volleybal gespeeld, maar dat heb ik opgegeven.  Verder ben ik graag bezig met fitness en speel ik in mijn vrije tijd het spel League of Legends. Naast deze activiteiten houd ik me ook graag bezig met het verkennen van nieuwe technologieën. Die variëren van hardware tot software en programmeervaardigheden.

Welke superkracht zou je graag hebben?

Als ik de superkracht van supersnelheid zou hebben, zou ik sneller door mijn dagelijkse taken en verplichtingen willen kunnen gaan. Maar ik zou ook in staat willen zijn om in een oogwenk naar elke bestemming te reizen die ik maar wil. Ook in mijn carrière als IT-professional zou dit van onschatbare waarde zijn. Ik zou in staat zijn om code te schrijven met de snelheid van het licht. En ik zou bugs opsporen sporen en oplossen nog vóór mijn collega’s er iets van merken. Het zou ook leuk zijn om stiekem mensen blue-screens te geven of andere leuke dingen om hen voor de gek te houden. Maar bovenal zou het mijn leven als geheel veel efficiënter maken. Want dan zou ik meer tijd en energie hebben om te doen waar ik het meest van hou.

In welke serie zou je graag de hoofdrol spelen?

Ik ben een enorme Anime fan, dus zou ik zonder twijfel kiezen voor de serie Dragon Ball Z. Als ik niet bezig ben met epische gevechten tegen Cell en Majin Buu, kan ik super saiyan worden. En al mijn bugs oplossen in de Hyperbolic Time Chamber.

Waar zou je binnen pakweg tien jaar willen staan?

Binnen tien jaar zou ik graag een succesvolle carrière hebben opgebouwd in de IT-sector. Ik zou mijn gezin op de beste manier willen ondersteunen. Daarnaast hoop ik tegen die tijd de kans te hebben gehad om Azië te verkennen en de diverse culturen te ontdekken. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en expertise op het gebied van IT te blijven vergroten. En uiteraard te blijven groeien als mens.

Nieuwe en vernieuwde stagiair

Brent, Waar zou jij binnen tien jaar willen staan?

Binnen pakweg tien jaar zou ik graag mijn leven toch al goed op de rails hebben. Op werkvlak zou ik graag al een mooie carrière hebben opgebouwd. Ik zou in een bedrijf en team willen werken waarvan ik veel van kan leren. Maar ook als zelfstandige zou ik al een mooi portfolio willen uitgebouwd hebben. En op persoonlijk vlak zou ik misschien een gezinnetje willen gesticht hebben. Wat bij dit alles voor mij belangrijk is, een goeie work-life balance.

In welke serie zou jij graag de hoofdrol spelen?

Casa De Papel! Hierin zou ik graag meedoen als bendelid van het groepje overvallers. Niet om dit in het echt te doen natuurlijk. Maar als het voor zo’n serie is, lijkt het verhaal me echt wel iets om hierin de hoofdrol te mogen spelen. Samen met een hecht team het onrecht op een niet zo’n legale manier bestrijden moet een enorme adrenaline rush geven. Daarvoor ben ik altijd wel te vinden ben.

Welke superkracht zou je graag hebben?

Kunnen vliegen, het lijkt me heerlijk om te kunnen vliegen. Ik heb er dan ook een kleine fascinatie voor sinds kindsbeen af. Alles wat kan vliegen, en dan vooral vliegtuigen of de superhelden Superman en Iron Man! Het intrigeert me enorm. En het lijkt me vooral ook heel makkelijk om mezelf op deze manier te kunnen verplaatsen.

Als je een hobby zou kunnen kiezen die je voor de rest van je leven zou kunnen blijven doen, wat zou je dan kiezen en waarom?

Dit zou ongetwijfeld motorrijden zijn. Ik zie het niet enkel als een transportmiddel. Het is ook een echte hobby om er samen met anderen mee te gaan rijden. Ik kan hiermee mijn hoofd eens helemaal leegmaken. Enkel ogen op de weg en genieten van het mooie landschap dat passeert. En achteraf? Een verfrissende drankje!

’t Was blijkbaar leuk de vorige stage. Wat sprak je aan waardoor je opnieuw voor iAdvise koos?

De keuze moest zelfs al niet meer gemaakt worden, het was een evidentie om mijn 3e jaars stage ook bij iAdvise te doen. Het is een heel leuk en hecht team om mee samen te werken. Ik voelde me tijdens m’n stage goed ondersteund en begeleid. Dat bevestigde alleen maar mijn keuze. Niet alleen de teamspirit maar natuurlijk ook het werk zelf spreken me heel erg aan. De efficiënte werkwijze en de oneindige mogelijkheden van Oracle APEX maken het op 1, 2, 3 mogelijk om al een kleine functionerende webapplicatie te ontwikkelen. Hierdoor is het voor mij heel aantrekkelijk om hierin verder te gaan. Vandaar ben ik dus de vernieuwde van de nieuwe stagiair.

Als je naar de nasleep van de vorige stage kijkt, kan je dan zeggen dat het een verrijking was voor jouw verdere studies?

Absoluut, de ervaring die ik opgedaan heb tijdens mijn eerste stage bij iAdvise heb ik zeer goed kunnen gebruiken in het laatste jaar van mijn bachelor. Niet alleen de hard skills, maar zeker ook de soft skills in het bedrijfsleven zijn zeer belangrijk, zoals een goede en transparante communicatie. Dit heb ik al doende kunnen finetunen tijdens mijn stage. En hiervan heb ik de vruchten kunnen plukken tijdens het eerste semester van mijn laatste jaar.

Wil jij eens sparren met de nieuwe en vernieuwde stagiair bij iAdvise?

Ben je benieuwd naar onze vacatures?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Hoe een chatbot bedrijfsprocessen efficiënter maakt

Dankzij OCI Generative AI kan je in natuurlijke taal met de chatbot praten. Zo’n chatbot wordt meestal gebruikt door medewerkers,…
Lees meer
chatbot

Lectuur voor op vakantie

Als ondernemer creëer je zelf de job die perfect bij jou past. En ja, elke job heeft uiteraard z’n minder…
Lees meer
Lectuur voor op vakantie

iAdvise goes AI!

We gingen vorige week langs op het Oracle Data & AI Forum, waar we ons verder verdiepten in de AI-toepassingen.…
Lees meer
iAdvise goes AI!