< Samen met TeamM een mobiele applicatie voor artsen bouwen >

Een apotheek die medicijnen levert voor honderden patiënten heeft veel baat bij een goed werkend mobiel formularium. In zes weken tijd een mobiele applicatie voor artsen bouwen samen met TeamM. Die klaar is om getest te worden in de praktijk.

TeamM, gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, bouwt al vijftien jaar applicaties voor bedrijven en instellingen in de zorg.  Ze ontwikkelden onder andere een applicatie voor het maximaal efficiënt inplannen van (flex)medewerkers op basis van benodigde capaciteit. Daarnaast bouwden ze ook een applicatie om exploitatie prognoses op te stellen voor individuele business cases en voor een bedrijf als totaal. Het kleine hechte TeamM gebruikt Oracle Database en Oracle APEX. Voor hun nieuwste project zocht het team meer capaciteit. Daarom schakelden ze de tijd en expertise van iAdvise in. Samen met TeamM een mobiele applicatie voor artsen bouwen: hoe doe je dat? Lees het hier!

Formularium

In de nieuwe applicatie is het voor de arts heel eenvoudig om voor een bepaalde diagnose het juiste medicijn voor te schrijven. Omdat hij per diagnose meerdere medicijnen kan voorschrijven, betekent het ‘juiste’ medicijn niet alleen dat het aansluit bij de diagnose. Het voorgestelde medicijn en de toediening sluiten ook aan bij de voorkeur van de zorgapotheek en de voorkeur van de zorginstelling.

De nieuwe applicatie bestaat uit een beheerdeel en een gebruikersdeel. In het beheerdeel kunnen medewerkers van de apotheek de geneesmiddelen, toedieningsvormen en voorkeuren invoeren en onderhouden. De artsen kunnen als gebruiker met behulp van een slimme zoekfunctie of door categorieën te kiezen in enkele klikken naar een van de honderden diagnoses met de bijbehorende behandelingen navigeren. Ook het naslagwerk is makkelijk terug te vinden in de applicatie.

iAdvise luistert goed naar je als opdrachtgever en volgt strikt het functioneel ontwerp. Daarbij geven zij ook nog prima advies voor de verdere optimalisatie van de applicatie.

Bart Meeuwis, Directeur TeamM

Progressive Web App

Je moet de informatie over de geneesmiddelen bondig presenteren aan de arts die de verschillende zorginstellingen bezoekt. De applicatie moet dus goed werken op een mobile device en perfect bruikbaar zijn als een native-app op de smartphone of tablet. Door middel van Progressive Web App technieken hebben we de APEX-applicatie aangepast, zodat die aanvoelt als een native app. Je opent het formularium eenvoudig met een icoontje op het startscherm van het mobile device. De PWA is met één klik geïnstalleerd vanaf de homepage van de applicatie.

Ben jij ook dringend op zoek naar een mobiele applicatie?

Benieuwd naar wat we nog allemaal doen?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Lectuur voor aan het zwembad

Door te lezen leren we over de gevolgen van keuzes en ontwikkelen we empathisch vermogen. Bovendien geeft het lezen van…
Lees meer
Lectuur voor aan het zwembad

iAdvise bestaat 20 jaar, tijd voor een feestje!

Ons 20-jarige bestaan konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigden we onze iAdvisers uit voor een gezellig weekendje…
Lees meer
iAdvise bestaat 20 jaar

Uitdagingen in de havensector

De Vlaamse zeehavens vormen het logistieke kruispunt van Europa. In 2023 werden er maar liefst ruim 302 miljoen ton goederen…
Lees meer
uitdagingen in de havensector

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Vul een geldig e-mailadres in.
You need to agree with the terms to proceed