< Betaalbaar maatwerk zonder verborgen kosten >

Maatwerk duurder dan een software pakket? Het blijft een populaire misvatting. Bij iAdvise bouwen we webapplicaties en progressive web apps op maat zonder de verborgen kosten van een pakket. En omdat we het low-code platform Oracle APEX gebruiken, slagen we er niet alleen in meer te bieden voor minder geld, maar ook in minder tijd. Ontdek betaalbaar maatwerk zonder verborgen kosten!

Functioneel bekeken is de keuze voor software op maat een no-brainer. Maatwerk sluit immers perfect aan op de processen die je organisatie doorheen de jaren steeds verder verfijnde. Zou jij je vertrouwde manier van werken opbreken om binnen de rigide structuur van een software pakket te werken? Dat lijkt ons niet direct een goed idee. Trouwens, als ook je naaste concurrenten met datzelfde pakket aan de slag gaan, hanteert iedereen dezelfde processen. Hou je toch vast aan je eigen manier van werken, dan haal je niet alle voordelen uit zo’n pakket. Tijd om uit te kijken naar betaalbaar maatwerk zonder verborgen kosten.

Maatwerk laat je immers toe om via je eigen processen het verschil te maken. En die tegelijk toch adequaat met software te ondersteunen. Verder vermijd je dat je in een positie terechtkomt waarin de pakket leverancier in jouw plaats beslissingen neemt. Kiest hij ervoor een bepaalde functionaliteit niet meer verder te ontwikkelen, dan heb je daar als klant maar weinig tegen in te brengen. Bij maatwerk liggen de kaarten anders. Daar bepaal je helemaal zelf welke richting je met je software uitgaat.

Verborgen kosten

Toch kiezen bedrijven vaak voor een pakket, simpelweg omdat ze denken dat ze zo goedkoper af zijn. Ook dat is helaas lang niet altijd waar. Het volstaat niet om enkel de initiële aankoop (licenties en implementatie) in rekening te brengen. De total cost of ownership (TCO) van een software pakket loopt meestal pas in tweede instantie op, namelijk als er aanpassingen nodig zijn om het pakket optimaal te laten draaien.

Ook functionele uitbreiding kost meestal een flinke duit. Bovendien heeft de vraag naar zo’n uitbreiding een sluw side effect. Als bedrijf betaal je ervoor en daarna verkoopt de leverancier dezelfde uitbreiding ook aan andere gebruikers van het pakket. Zo heb je als bedrijf niet alleen extra betaald, maar hou je er ook geen concurrentieel voordeel aan over. Typische verborgen kosten bij het gebruik van een pakket schuilen verder in het aantal gebruikers of de verwerkte data volumes. Naarmate het bedrijf groeit, nemen de kosten voor het gebruik van de software toe.

Meer resultaat voor minder geld

Met maatwerk ben je over de hele lijn beter af. Voor het bouwen van maatwerk betaal je als opdrachtgever voor de gepresteerde tijd. Bij iAdvise maken we er een punt van vooraf een realistische inschatting van het werkvolume te maken. We verdelen een project in fasen, waar we telkens een budgetraming aan vasthangen. Dat laat ons toe gefaseerd op te leveren en tegelijk het budget onder controle te houden. Het is een manier van werken waarbij we samen met onze klanten de juiste prioriteiten stellen. Zo focussen we eerst op de stukken software die de grootste return opleveren.

Omdat we een agile aanpak combineren met het low-code platform Oracle APEX, kunnen we heel snel een werkend product opleveren. Dat houdt de keuze voor maatwerk betaalbaar en levert voor onze klanten een dubbel voordeel op. De software is sneller klaar, waardoor ze ook sneller begint te renderen. Dat laat toe meer resultaten te behalen binnen het beschikbare budget. Verborgen kosten voor licenties of data volumes zijn er bij maatwerk niet. Met iAdvise bieden we bovendien de mogelijkheid om voor een managed services pakket te kiezen. Dat zorgt voor vaste, voorspelbare operationele kosten, zonder de praktische zorgen rond onder meer security en onderhoud.

Om de operationele diensten én alle informatie over scheepsoperaties te verenigen in een ‘digital vesselfile gebruiken we Oracle apex

Betaalbare mobiele apps

De keuze voor maatwerk maakt ook de weg vrij naar betaalbare progressive web apps (PWA). Eenmaal de ontwikkeling in Oracle APEX is gebeurd, is heel wat van het gedane werk herbruikbaar voor progressive web apps. Zo vermijd je als bedrijf dat je de hele ontwikkelingscyclus nog eens door moet voor het bouwen van native apps op Android of iOS. Met alle bijkomende kosten die daaraan vasthangen.

Progressive web apps bieden op dat moment een dubbel voordeel: ze kennen een kortere doorlooptijd en kosten minder om te bouwen. Die combinatie zorgt voor een versnelde return on investment. Voor heel wat bedrijven hebben we intussen progressive webapps ontwikkeld. Medewerkers die niet op kantoor aan een pc zitten, hebben zo via hun smartphone toch meteen toegang tot specifieke applicaties en data.

De technici van ICO, bijvoorbeeld, gebruiken een progressive web app voor de opvolging van herstellingen aan defecte wagens die met schepen in de haven aankomen. De chauffeurs van transporteur Van Delm gebruiken een progressive web app om vrachtdocumenten door te sturen en oliemaatschappij Petronas gaat met een progressive web app op zoek naar namaakproducten. In onze komende reference cases gaan we hier dieper op in. Stay tuned!

Meer weten over betaalbaar maatwerk zonder verborgen kosten?

Benieuwd naar onze manier van werken?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Hoe een chatbot bedrijfsprocessen efficiënter maakt

Dankzij OCI Generative AI kan je in natuurlijke taal met de chatbot praten. Zo’n chatbot wordt meestal gebruikt door medewerkers,…
Lees meer
chatbot

Lectuur voor op vakantie

Als ondernemer creëer je zelf de job die perfect bij jou past. En ja, elke job heeft uiteraard z’n minder…
Lees meer
Lectuur voor op vakantie

iAdvise goes AI!

We gingen vorige week langs op het Oracle Data & AI Forum, waar we ons verder verdiepten in de AI-toepassingen.…
Lees meer
iAdvise goes AI!