< Van stage naar vast contract bij iAdvise >

Tijdens een stage past een student z’n kennis en kunde voor het eerst toe in een echte werkomgeving. Rond je je stage bij iAdvise met succes af, dan ligt de weg open naar een vast contract.

Arne Van Oerle is laatstejaarsstudent in de opleiding interactief mediadesign aan Thomas More. Hij leerde iAdvise kennen toen het bedrijf zich op de hogeschool aan de studenten kwam voorstellen. “Eerlijk? Ik had nog nooit van Oracle APEX gehoord”, zegt Arne, “maar ik was wel meteen geïntrigeerd.” Bij de uitleg van iAdvise kregen de studenten een beknopt curriculum over het low-code platform mee. Het concept van APEX sprak Arne direct aan en hij had meteen een goed idee voor een stage.

Organiseer…configureer…voor de rest geen zorgen meer

Na een kennismakingsgesprek kreeg Arne groen licht voor drie maanden stage bij iAdvise. “Ik kreeg er een concrete opdracht”, vertelt hij. “Ik bouwde in APEX een platform voor het beheer van events met een dynamische zaalconfigurator, ticket- en reservatiesysteem. Deze toepassing biedt onder andere de mogelijkheid aan een event organisator om een zaalplan te configureren. Rekening houdend met het feit dat elke zaal verschillende zones kan hebben in verschillende vormen met een andere prijsklasse. En dat mogelijks nog verspreid over meerdere verdiepingen. De bezoeker reserveert op basis van dit plan z’n plaatsen voor dat event.” Arne rondde zijn stage niet alleen af met een concrete, werkende applicatie, maar kreeg bovendien een contract aangeboden. “Ik werk eerst nog mijn laatste studiejaar af. En nu dat nog kan, neem ik ook nog een lange vakantie”, lacht hij.

Plan je evenement

Van stage naar contract

Reserveer je plaatsen

Van stage naar contract

Ontvang je tickets

Van stage naar contract

Grondige opleiding

Begin september start Arne zijn officiële loopbaan bij iAdvise. Eerst vertrekt hij met de Grasshoppers Academy – het opleidingsbedrijf van iAdvise Groep – naar een zonnige bestemming op bootcamp. Tijdens die week krijgt hij een intensieve opleiding in diverse hard en soft skills. Terug in België, volgt Arne in het begin bij iAdvise zelf nog diverse opleidingstrajecten. In de eerste plaats rond Oracle APEX, maar daarnaast ook rond communicatievaardigheden en agile projectwerk.

Arne kijkt er alvast naar uit om zijn professionele carrière te starten. “Twee zaken hebben mijn keuze voor iAdvise bepaald”, vertelt hij. “In de eerste plaats gaat het om de technologie. Met Oracle APEX ontwikkel je maatwerk in low-code. Dat vind ik enorm interessant. Kijk, ik hou ervan dat de zaken vooruitgaan. Op school ben je verplicht alles van nul te ontwikkelen, met onder meer React, Node.js en Laravel. In APEX zet je veel sneller stappen, terwijl je weet dat de zaken die het framework aanbiedt ook echt de meest efficiënte oplossing vormen. Dat vind ik echt boeiend.”

iAdvise biedt een warme, leuke werkomgeving. Ik kan altijd bij collega’s terecht met vragen en voel me hier echt goed omringd.

Gemoedelijke sfeer

Het tweede element dat Arne ervan overtuigde om straks bij iAdvise aan het werk te gaan, is de gemoedelijke sfeer binnen het bedrijf. “Het gaat er een stuk losser aan toe dan op de hogeschool”, zegt hij. “iAdvise biedt een warme, leuke werkomgeving. Ik kan altijd bij collega’s terecht met vragen en voel me hier echt goed omringd.” Arne kan collega studenten alleen maar aanraden om hun kans te wagen bij iAdvise. “Ik heb alvast een heel positief stagerapport geschreven”, knipoogt hij. “Zowel APEX als de collega’s zijn echt top!”

Leidt een stage bij iAdvise straks ook voor jou tot een contract?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Samen op culturele en gastronomische toer

Donderdag 10 november was het weer zover, het volgende iAdvise event! Deze keer kozen we voor een combinatie van Antwerpse…
Lees meer
samen op culturele en gastronomische toer

Hogeschool PXL maakt jongeren warm voor low-code

Inspireren en jongeren warm maken voor low-code? Het is iets waar Hogeschool PXL al even op inzet. Met hun Innovatieroute…
Lees meer
Hogeschool PXL maakt jongeren warm voor low-code

iAdvise kijkt net iets verder vooruit, ook met projectwerking

Een project heeft per definitie een tijdelijk karakter, zou je denken. En toch zien we dat zelfs een klein project…
Lees meer
iAdvise kijkt verder vooruit, ook met projectwerking