< Kiezen voor een stage bij iAdvise? We zijn hier met open armen ontvangen! >

Laura en Halima studeren toegepaste informatica aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Een belangrijk onderdeel van hun laatste opleidingsjaar is een stage van zestig werkdagen. Bij iAdvise ontwikkelen ze in die tijd elk een eigen app op het low-code platform Oracle APEX. 

“Ik volgde de kunsthumaniora”, vertelt Laura. “Daar kwam ik in contact met onder meer Photoshop en Illustrator. Dat vormde dan weer het opstapje om me in HTML en CSS te verdiepen – en later voor een studie informatica te kiezen.” Tijdens een middagpauze nam Halima deel aan een initiatiesessie programmeren. “Ik vond het echt interessant”, zegt ze. “Toen bleek dat er een opleiding bestond aan de AP Hogeschool, heb ik de stap gezet. En nu? Kiezen voor een stage bij iAdvise!”

ReceptRoulette

Ruim twee jaar later werken de twee jongedames aan hun laatstejaarsstage bij iAdvise. “Het doel was altijd dat we aan een echt project zouden werken”, zegt Laura, “maar we mochten zelf voorstellen doen.” Laura koos voor ReceptRoulette, een app die de gebruiker helpt een afwisselend menu samen te stellen. “Mensen hebben het vaak heel druk, waardoor het aan tijd ontbreekt om na te denken over wat ze de komende week willen eten.

Met de app kan je heel makkelijk een menu opstellen voor een hele week. Je kan daarbij aangeven wat je lievelingsgerechten zijn, alsook je favoriete smaak. Kies je voor pasta of een aardappelgerecht? Of liever een rijstschotel?  Komt goed. Lust je graag vis of vlees? Of liever veggie? Geen probleem, duid maar aan. Zo krijg je uiteindelijke een afwisselend en evenwichtig menu.”

stage bij iAdvise
stage bij iAdvise

Myosotis

Halima ontwikkelde Myosotis, een app die mensen helpt om tijdig medicatie in te nemen. Myosotis is de Griekse naam voor het vergeet-me-nietje. “Mensen vergeten hun medicatie vaak te nemen, of ze twijfelen: heb ik mijn pilletjes nu al genomen of niet?”, vertelt Halima. De app doet hetzelfde als een wekker met een snoozeknop. “Je krijgt een bericht van de app en je kunt het bericht wegklikken, maar je blijft een herinnering krijgen totdat je effectief aangeeft dat je de medicatie hebt genomen. Zo ben je altijd zeker. Daarnaast helpt de app om je te herinneren aan je doktersafspraken en om je voorraad medicatie op peil te houden.”

stage bij iAdvise

Oracle APEX

Laura en Halima ontwikkelden hun toepassingen met Oracle APEX. Met die technologie – en met low-code in het algemeen – waren ze tijdens hun opleiding nog niet in aanraking gekomen. “Ik was heel kritisch”, geeft Laura toe. “Ik dacht dat het heel beperkend zou zijn om met templates te werken. Maar al snel bleek dat je die toch heel sterk kan aanpassen en dat je Oracle APEX eigenlijk kan inzetten zoals je dat zelf wil.” Voor Halima was deze technologie dan weer een echte ontdekking. “Ik vond ‘m meteen heel cool”, zegt ze. “Je kan bij wijze van spreken in vijf minuten al iets opzetten. Het idee en de aanpak van Oracle APEX spraken me direct aan.”

Het was heel leuk om meteen deel van het team te zijn en op gelijke voet te staan met de andere mensen.

Deel van het team

Van de informele werksfeer waar het kantoor van iAdvise bekend voor staat, hebben Laura en Halima helaas nog niet live kunnen proeven. “We doen alles van thuis uit”, vertelt Halima. “We hebben onze begeleiders nog niet face to face kunnen ontmoeten. In het begin durfden we niet snel iemand bellen om iets te vragen, maar die drempelvrees bleek nergens voor nodig. Integendeel, de collega’s van iAdvise hebben ons met open armen ontvangen. Het was heel leuk om meteen deel van het team te zijn en op gelijke voet te staan met de andere mensen.”

Laura wil straks haar diploma behalen en dan meteen aan het werk gaan. “Ik wil graag op het raakvlak tussen business en IT werken”, zegt ze. “Met klanten samenzitten, mee naar oplossingen zoeken en dat terugkoppelen naar de ontwikkelaars. Een job als product owner zie ik helemaal zitten.” Ook Halima wil graag in IT verdergaan. “Ik ben vooral geïnteresseerd in programmeren”, besluit ze. “Maar frontend of backend, daar ben ik nog niet helemaal uit.”

Durf jij ook kiezen voor een stage bij iAdvise?

Heb jij interesse om als web developer aan de slag te gaan?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Hoe een chatbot bedrijfsprocessen efficiënter maakt

Dankzij OCI Generative AI kan je in natuurlijke taal met de chatbot praten. Zo’n chatbot wordt meestal gebruikt door medewerkers,…
Lees meer
chatbot

Lectuur voor op vakantie

Als ondernemer creëer je zelf de job die perfect bij jou past. En ja, elke job heeft uiteraard z’n minder…
Lees meer
Lectuur voor op vakantie

iAdvise goes AI!

We gingen vorige week langs op het Oracle Data & AI Forum, waar we ons verder verdiepten in de AI-toepassingen.…
Lees meer
iAdvise goes AI!