< Oracle APEX-training bij iAdvise: de vinger aan de pols >

Twee keer per jaar verschijnt er een nieuwe release van Oracle APEX. Benieuwd welke bijkomende opportuniteiten dat inhoudt voor jouw organisatie? Vanaf begin volgend jaar bieden we daar met iAdvise een aangepaste opleiding voor aan. Ontdek de Oracle APEX-training bij iAdvise!

Als low-code platform is Oracle APEX uitermate geschikt voor de ontwikkeling van heel specifieke functionaliteiten, op maat van een organisatie, snel en toch betaalbaar. In onze reeks blog artikels hebben we al vaak stilgestaan bij de voordelen die Oracle APEX met zich meebrengt.

Bij Oracle loopt de verdere ontwikkeling van Oracle APEX altijd maar door. Twee keer per jaar presenteert het bedrijf een nieuwe release. Tijdens de Inspiration Day van iAdvise is het steevast een item op de agenda: een overzicht van de nieuwe features binnen Oracle APEX. Voor onze klanten levert dat vaak heel praktische inspiratie op. Ze krijgen zicht op opportuniteiten die ze voorheen niet mogelijk achtten. Tegelijk is het geruststellend om te zien hoe Oracle in APEX blijft investeren. Dat geeft alleen maar aan dat de continuïteit en ondersteuning van het platform nog voor een lange tijd gegarandeerd blijft.

Training voor ontwikkelaars…

Tijdens onze contacten met klanten klonk de voorbije tijd de vraag naar een praktische Oracle APEX-training almaar luider. Uiteraard geven we daar graag gehoor aan. Samen met The Campus, twee partnerbedrijven uit het netwerk van De Cronos Groep, werken we een Oracle APEX-programma uit. In het voorjaar van 2023 – samen met de nieuwe release van Oracle APEX die dan verschijnt – organiseren we een eerste training.

Met het trainingsaanbod komen we tegemoet aan de vraag van onze klanten. Want vaak hebben klanten eigen ontwikkelaars die onze expertise betreffende de nieuwe versies willen inwinnen. Vaak is dat ook in combinatie met een Oracle APEX-upgrade. Zij krijgen de taak de software te onderhouden en verder uit te breiden. Met onze training willen we die ontwikkelaars op de hoogte houden van de manier waarop Oracle APEX evolueert en welke mogelijkheden dat oplevert.

…en product owners

Evengoed kiezen bedrijven ervoor de eigenlijke ontwikkeling aan iAdvise over te laten. Met onze training willen we echter graag de hand reiken van de product owners en analisten die nauw bij de software betrokken zijn. Via de training krijgen ze een duidelijk zicht op wat de mogelijkheden van nieuwe features zijn, welke voordelen er aan een nieuwe release verbonden zijn, wat eventuele aandachtspunten zijn, enzovoort.

In het voorjaar van 2023 brengen we eerste training die zich op Oracle APEX-ontwikkelaars en product owners richt. We werken een programma uit van één dag waarop de deelnemers op een heel pragmatische manier – hands-on – kennis zullen maken met de features uit de nieuwste release.

Wij zoomen niet alleen in op de technologische mogelijkheden van het Oracle APEX-platform. Onze training onderstreept ook het belang van een up-to-date versie.

Altijd mee met Oracle APEX

Met de training zet iAdvise trouwens niet alleen in op de technologische mogelijkheden van het Oracle APEX-platform. De training moet ook het belang van een up-to-date versie onderstrepen. We zien in de praktijk dat klanten vaak te lang met een oudere versie van Oracle APEX blijven werken. In het kader van ontwikkeling en support is het beter om dat niet te doen en voldoende snel over te stappen naar de nieuwste versie. Iedere nieuwe versie is functioneel rijker dan de vorige, wat de ontwikkelaars veel voordeel oplevert.

Ons advies is om één keer per jaar een update door te voeren. Zo blijft je Oracle APEX-platform actueel en hou je de kosten voor onderhoud en aanpassingen goed onder controle. Wie drie jaar wacht om over te stappen – typisch omdat de support van de gebruikte versie na drie jaar afloopt – kijkt onvermijdelijk tegen een lastigere en duurdere update aan. Onze training is erop gericht dat te vermijden. Zo blijf je als bedrijf makkelijker bij in de wereld van Oracle APEX!

Wil jij meer weten over de Oracle APEX training bij iAdvise?

Ben je benieuwd naar onze diensten?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Bij iAdvise geloven we in de kracht van het team

Dat je een team extra smeedt tussen pot en pint, mes en vork of vol in’t zweet, dat weten we…
Lees meer
De kracht van het team

De overstap naar Oracle APEX

Het einde van Oracle Forms komt stilaan in zicht. In vorige blogs legden we uit waarom Oracle APEX een logisch…
Lees meer
Oracle APEX: het stappenplan

Van Oracle Forms naar Oracle APEX: gelijkenissen en verschillen

De tijd tikt voor Oracle Forms. Alleen voor versie 12c is er momenteel nog extended support beschikbaar. Maar ook daarvoor…
Lees meer
Van Oracle Forms naar Oracle APEX