< iAdvise goes AI! >

Bij iAdvise staan we voor het ontwikkelen van slimme softwareoplossingen. Om die oplossingen nóg beter te maken, experimenteren we volop met AI. We geloven sterk dat AI de toekomst is en het leven een stuk makkelijker kan maken. Daarom bekijken we achter de schermen volop hoe we deze technologieën in onze software kunnen integreren.

We waren dan ook enorm enthousiast toen we hoorden dat Oracle een reeks eigen AI Services heeft ontwikkeld. Die services bestaan uit handige AI-tools die ons helpen om jouw software productiever te maken. Het grote voordeel? Veel van het complexe engineerswerk is al gebeurd. Daardoor maakt Oracle het voor ontwikkelaars heel toegankelijk om AI-technologieën te vertalen naar een business case.

Vorige week namen we deel aan het Oracle Data & AI Forum, waar we ons verder verdiepten in de AI-toepassingen. Bovendien ontdekten we voor welke use cases ze ingezet kunnen worden. Een interessante en leerrijke namiddag! We delen graag de key takeaways van ons bezoek met jou in een reeks blog posts. In deze eerste post zullen we dieper ingaan op de verschillende AI-services die Oracle aanbiedt. Lees je mee?

Wat kunnen Oracle AI Services voor jou betekenen?

De Oracle AI Services omvatten heel wat verschillende AI-tools. Omdat het er zo veel zijn, maakten we een selectie van de services die we het interessantst vinden voor jullie.

Chatbot voor bedrijfsdata

Vandaag hebben de meeste bedrijven software ter beschikking die statistieken toont, datastromen analyseert en real-time inzichten geeft om beslissingen te maken. Maar nieuwe informatie kan moeilijk te verwerken en te contextualiseren zijn, zelfs voor geavanceerde analysetools. Retrieval-augmented generation (RAG) biedt daarvoor een oplossing. RAG maakt het mogelijk om nieuwe informatie aan een AI-model toe te voegen, zonder dat het opnieuw getraind moet worden. Je kan RAG makkelijk combineren met een chatbot die de gewenste informatie voor jou terugvindt. Zo hoef je niet meer manueel te gaan zoeken in je data. Dat bespaart tijd!

Samenvatten en analyseren van documenten

Met Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Generative AI kan je documenten makkelijk laten samenvatten en analyseren. Denk bijvoorbeeld aan het evalueren van specificaties, controleren van RFP-naleving bij een aanbesteding, of het maken van een samenvatting van e-mailbijlagen zonder dat je die hoeft te openen.

Maken van vertalingen

De tool OCI Language zorgt voor real-time vertaling en tekstanalyse in maar liefst 30 talen. Deze tool kan bovendien ook termen identificeren die uniek zijn voor jouw branche, zoals productonderdelen en fabricagetermen. Daarnaast kan de tool ook de gemoedstoestand van de schrijver herkennen, wat handig kan zijn voor klantendiensten of social media managers die met klachten om moeten gaan.

Automatisch verwerken van facturen

Het automatisch verwerken van facturen is een waardevolle AI-toepassing waarmee je veel tijd kan besparen. Met OCI Document Understanding en Oracle Integration kan je het verwerken van facturen automatiseren. Deze tool kan tekst, tabellen en andere belangrijke gegevens uit documenten en facturen halen via API’s en command line interface tools.

Bedrijfsgegevens bevragen in natuurlijke taal

Met Natural Language Processing kan je in natuurlijke taal vragen stellen over je bedrijfsgegevens. Ingewikkelde queries formuleren of wachten op je collega analist die de rapporten maakt is dus verleden tijd! Met Oracle Autonomous Database Select AI kan je snel de inzichten uit je bedrijfsdata kan krijgen die je nodig hebt. Naast het weergeven van de gewenste data kan het model de verkregen informatie ook omzetten in tabellen, grafieken of zelfs PowerPointpresentaties.

AI Vector Search

Met AI Vector Search kan je zowel gestructureerde als ongestructureerde data doorzoeken op basis van hun semantiek of betekenis. Het model gaat op zoek naar gelijkaardigheden in jouw bedrijfsdata om je relevante resultaten te tonen. Ter verduidelijking geven we even een voorbeeld aan de hand van een vastgoedkantoor. Zij hebben meestal heel wat panden in hun portfolio. Wanneer klanten hun wensen uitdrukken, kost het hen veel tijd om handmatig geschikte panden uit te zoeken. Met Vector AI zou je in de plaats daarvan foto’s van hun droomwoning kunnen opladen, waarna het model automatisch gelijkaardige panden uit jouw portfolio herkent en toont.

In de volgende blog posts van deze ‘iAdvise goes AI’ serie bespreken we enkele concrete use cases. Zo krijg je een goed beeld hoe deze onze ontwikkelaars Oracle AI Services kunnen inzetten in bedrijfssoftware. Stay tuned!

Wil je meteen eens sparren over iAdvise goes AI?

Ben je eerder benieuwd naar onze diensten?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Hoe een chatbot bedrijfsprocessen efficiënter maakt

Dankzij OCI Generative AI kan je in natuurlijke taal met de chatbot praten. Zo’n chatbot wordt meestal gebruikt door medewerkers,…
Lees meer
chatbot

Lectuur voor op vakantie

Als ondernemer creëer je zelf de job die perfect bij jou past. En ja, elke job heeft uiteraard z’n minder…
Lees meer
Lectuur voor op vakantie

Lectuur voor aan het zwembad

Door te lezen leren we over de gevolgen van keuzes en ontwikkelen we empathisch vermogen. Bovendien geeft het lezen van…
Lees meer
Lectuur voor aan het zwembad