< iAdvise Bootcamp en iAdvise Talks doen grenzen verleggen >

Zin om voortdurend nieuwe dingen te ontdekken en altijd te blijven bijleren? Dan ben je bij iAdvise aan het juiste adres. Een uitdagende omgeving voor de medewerkers helpt mee het verschil te maken bij de klanten. 

Yvan ging drie jaar geleden als Oracle APEX-ontwikkelaar aan de slag bij iAdvise. Dat hij geen formeel IT-diploma kon voorleggen, was geen onoverkomelijke drempel. Hij maakte dat immers ruimschoots goed met een flinke dosis interesse en ambitie. “Ik begon mijn loopbaan hier met een heuse bootcamp”, vertelt hij. Die omvat een opleiding van drie weken. Elke starter bij het bedrijf krijgt een bootcamp op maat afgestemd op de kennis en ervaring. Na die eerste weken volgt een traject van ongeveer een maand op een concreet project. Yvan ontdekte de kracht van de iAdvise Bootcamp en iAdvise Talks!

iAdvise Bootcamp: op het lijf geschreven

“Iedereen is anders,” zegt Olivier Van de Perre. Ook hij startte als ontwikkelaar, maar groeide door tot product owner en projectmanager. “Iedereen heeft een andere achtergrond, een ander diploma. Tijdens de bootcamp brengen we de aanwezige kennis in kaart en toetsen die af aan het niveau van expertise dat we van onze medewerkers verwachten.” Dat laat toe de kennis en vaardigheden van nieuwe collega’s heel gericht bij te spijkeren. “Mijn bootcamp was vrij breed opgezet”, vertelt Yvan. “Ik kreeg onder meer cursussen SQL en PL/SQL. Maar ik werkte evengoed op het design en het datamodel van een project. Ook volgde ik hands-on sessies rond Oracle APEX.”

Met de feedback van de medewerkers blijft iAdvise verder aan de invulling van de bootcamps schaven. “Het grote voordeel is dat er zo een kader ontstaat waarin je je kennisniveau heel concreet kunt meten”, stelt Yvan. “Dat zorgt voor gefundeerde feedback, waarmee je als professional heel gericht aan de slag kunt.” Zo weet je namelijk meteen op welk front je een tandje kan bijsteken. Je eigen grenzen verleggen, want ook daar gaat het om. “We investeren sterk in de begeleiding van onze medewerkers”, zegt Olivier, “omdat we ervan overtuigd zijn dat we op lange termijn zo de beste resultaten behalen – niet alleen voor de medewerker zelf, maar ook voor onze klanten en ons bedrijf.”

iAdvise Bootcamp en iAdvise Talks

iAdvise Talks: kennis delen onder collega’s

De expertise van iAdvise bevindt zich voor een groot stuk in de hoofden van de medewerkers. Ze steunt bovendien op hun ambitie om doorheen hun loopbaan voortdurend te blijven bijleren. Dat is waar de iAdvise Talks op inspelen. Dankzij die presentaties blijven de experts van het bedrijf op de hoogte van de projecten waar hun collega’s aan werken. Tegelijk leren ze bij door ervaringen met elkaar te delen.

De iAdvise Talks kwamen er op initiatief van ontwikkelaar Robin. “Het idee is eenvoudig: iedere maand geeft iemand uit ons team een kleine presentatie. Zo verbreden we de parate kennis van alle collega’s.” In coronatijden vonden de eerste iAdvise Talks online plaats, waarbij het team ze als een welgekomen alternatief beschouwde voor de klassieke team meetings. Het plan is alvast om de iAdvise Talks als maandelijkse afspraak te behouden, ook wanneer het leven op kantoor zich straks weer herneemt.

Wij investeren sterk in de begeleiding van onze medewerkers omdat we ervan overtuigd zijn dat we zo op lange termijnde beste resultaten behalen.

Makkelijk bijleren

De onderwerpen van de iAdvise Talks zijn heel breed. “We denken in de eerste plaats aan technische verhalen”, legt Robin uit. “Wat zijn de belangrijkste nieuwigheden in een upgrade van Oracle APEX? Hoe kun je zo’n upgrade het best uitvoeren? Evengoed kan een collega dieper ingaan op een vraagstuk dat hij oploste bij een klant. Het kan een demo van een toepassing zijn, maar ook iets rond communicatievaardigheden of andere soft skills.”

Het doel van de iAdvise Talks is duidelijk: altijd blijven bijleren – en dat bijleren tegelijk zo makkelijk mogelijk maken. “Het is een presentatie voor collega’s, dus de drempel blijft laag”, zegt Olivier. “Het is een leuke manier om op de hoogte te blijven van elkaars projecten en zo de kennis doorheen het hele bedrijf te laten stromen.”

Word jij onze nieuwe collega?

Stel je liever eerst nog een paar vragen? Neem dan gerust contact op!

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Hoe een chatbot bedrijfsprocessen efficiënter maakt

Dankzij OCI Generative AI kan je in natuurlijke taal met de chatbot praten. Zo’n chatbot wordt meestal gebruikt door medewerkers,…
Lees meer
chatbot

Lectuur voor op vakantie

Als ondernemer creëer je zelf de job die perfect bij jou past. En ja, elke job heeft uiteraard z’n minder…
Lees meer
Lectuur voor op vakantie

iAdvise goes AI!

We gingen vorige week langs op het Oracle Data & AI Forum, waar we ons verder verdiepten in de AI-toepassingen.…
Lees meer
iAdvise goes AI!