< Golden Oldie Bart >

Als je naar de leeftijd en de spring-in-t-veldness kijkt van Bart zou je het niet vermoeden. Maar intussen kunnen we hem wel bestempelen als Golden Oldie, misschien zelfs als Evergreen. Helemaal aan de top van onze eigen Tijdloze: Bart Peeters, 14 jaar iAdviser, en da’s al een hele poos!

Het ideale moment om hem in de kijker te zetten, want Bart is gene gewone. Developer, PM, PO, Scrum Master, Technical Lead, eigenlijk kan hij alles. En als initiator van de huidige Projectaanpak, heeft-ie z’n legacy al meer dan gezet binnen iAdvise. Maak kennis met Golden Oldie Bart!

Jouw iAdvise-pad: hoe kwam je hier terecht?

Mijn intrede was eigenlijk een reeks van toevalligheden. Voor mijn stage op het eind van mijn opleiding koos ik voor de buitenlandse piste. Drie maanden weg van huis, een andere taal, cultuur opsnuiven, dat leek me wel wat. Maar jammer genoeg viel die piste in het water. Een aantal afzeggingen en annulaties verder, stond ik nog steeds bij af, namelijk geen stage.

Intussen had Oracle een APEX-challenge georganiseerd op de hogeschool. Dat bleek helemaal spek naar mijn bek te zijn. Het team waar ik toe behoorde, haalde de eerste prijs binnen. En toen ging het snel: een gesprekje met de organisator leverde bij toeval een stageplek op, bij Oracle zelf dan nog!

Van stage tot contract

De stage verliep erg vlot. Ik had enkele contacten tot op EMEA-niveau en werd zelfs uitgenodigd in Berlijn voor een presentatie, waardoor de stage uiteindelijk toch nog een beetje internationaal werd. Op basis van mijn stageproject, kreeg ik ook nog eens de prijs voor beste eindwerk binnen mijn studierichting. Maar wat meer is: de stagebegeleider was tevreden met mijn werk én had goeie contacten met de mensen van iAdvise. Eén businesslunch later mocht ik me opwarmen voor het echte werk!

Sindsdien werd er minder aan het toeval overgelaten en ging ik van het ene project naar het andere. Eerst als interne ontwikkelaar, later als consultant. Overheden, productiebedrijven, groot, klein…alles kwam wel eens voorbij. Stilaan begon ik ook analyses uit te werken voor mijn eigen projecten en dat lag me wel. De opleiding tot Scrum Master viel ook best in de smaak. Na een tijd besloot ik om het ontwikkelen zelf achter mij te laten en mij volledig te focussen op het analyseren en uitschrijven van projecten voor collega’s. Door een opdracht bij een klant kwam daar ook project management bij en zo zijn we stilaan gekomen bij de situatie van vandaag, al zaten er zeker nog wat meer bochten in de weg tot hier.

Golden Oldie Bart

Wat is jouw achtergrond?

Geen. Altijd camera aan en op kantoor eventueel een blur-effect, maar meestal gewoon wat er echt te zien is #nofilters. Maar als het over mijn opleiding gaat: Toegepaste Informatica 😉

Welke keywords typeren jou?

Ik denk dat enthousiast en energiek alvast op mijn lijf geschreven zijn.

Wie/wat inspireert jou het meest?

Geen ding, plaats of persoon specifiek maar ik trek me op aan zowat alles of iedereen dat positiviteit uitstraalt. Alleen met batterijen let ik wat op, die zijn soms wat onhandig als je enkel het positieve wil vasthouden. Ik haal energie uit motivational quotes of – speeches maar evengoed door een frisse neus te halen in de natuur of zelfs al gewoon op de parking van De Cronos Groep (daar vind je soms wat hoor!).

Wat vind je het allerleukste aan jouw job?

De variatie en het contact met de collega’s en klanten! Een hele dag op m’n eentje aan eenzelfde taak of opdracht werken, ik zou het niet meer kunnen, hoewel ik dat vroeger net het liefste deed. #tijdenenbartenveranderen Teveel door elkaar hoeft ook niet, maar 3 of 4 projecten op een dag is tegenwoordig toch een must!

Klopt het principe 7 magere jaren, 7 vette jaren?

Da’s een goeie. Ja, misschien wel. Al mag je het niet zwart-wit zien als 7 magere en daarna 7 vette jaren. In elk jaar zat wel een mindere periode, de ene al wat langer als de andere, maar in grote lijnen waren het toch vooral vette jaren hoor, ook al zou je het aan mijn lichaamsbouw niet aangeven.

Wat wil je nog bereiken binnen iAdvise?

Heb je even? Nee, ik heb niet één plan in m’n hoofd dat ik wil uitvoeren of bucket list om af te vinken. Voor de projectaanpak is er wel een plan, eerder een visie, maar dat is niet set in stone. Samen met iedereen van het team wordt hieraan gewerkt en misschien geraken we ooit aan wat ik in m’n hoofd heb. Maar zo niet, dan zal het team wellicht aangegeven hebben dat een andere koers of trager tempo beter was dus we zien wel waar we uitkomen.

Quotes over Bart

  • Een bro-llega waarmee je bergen kan verzetten (of in zijn geval, beklimmen)
  • Een zeer gedreven iemand die meedenkt met de klant om tot een oplossing te komen en daarbij ook zijn mening durft te geven
  • Gepassioneerd in wat hij doet

Wil jij eens sparren met Golden Oldie Bart?

Ben je benieuwd naar onze vacatures?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Lectuur voor aan het zwembad

Door te lezen leren we over de gevolgen van keuzes en ontwikkelen we empathisch vermogen. Bovendien geeft het lezen van…
Lees meer
Lectuur voor aan het zwembad

iAdvise bestaat 20 jaar, tijd voor een feestje!

Ons 20-jarige bestaan konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigden we onze iAdvisers uit voor een gezellig weekendje…
Lees meer
iAdvise bestaat 20 jaar

Uitdagingen in de havensector

De Vlaamse zeehavens vormen het logistieke kruispunt van Europa. In 2023 werden er maar liefst ruim 302 miljoen ton goederen…
Lees meer
uitdagingen in de havensector