Digitalisering in de grootdistributie

digitalisering in de grootdistributie

Waarom digitalisering in de grootdistributie?

Digitalisering in de grootdistributie is een must, want het laat je toe om meer, beter en sneller te werken. Zeker met sterke concurrenten en een snel veranderende omgeving is innovatie cruciaal. Of wil je veel tijd blijven steken in puur operationele taken, waardoor veel tijd verloren gaat? Uiteraard bereik je zo’n digitale transformatie niet van de ene dag op de andere. Je moet het eigenlijk zien een traject, een reeks van diverse projecten, verspreid in de tijd.

Alleen zo kom je tot een doordachte en betaalbare transformatie. En behoor je uiteindelijk tot de club van succesvolle, digitale organisaties. Zo’n projecten zijn vaak heel verschillend van aard en omvang. Maar stuk voor stuk zetten ze de nodige stappen richting digitale transformatie. Op deze manier helpen wij met iAdvise intussen al meer dan tien jaar bedrijven in de grootdistributie.

digitalisering in de grootdistributie

Apps als satellieten 

De voorbije jaren heeft de grootdistributie al fel in informatisering geïnvesteerd. Centraal staan in deze sector staan vaak één of meer grote systemen. Denk maar aan een ERP-pakket, een boekhoudsoftware of een voorraadsysteem. Helaas praten die systemen vaak niet met elkaar. Dan blijft de data die ze bevatten vaak onbenut.

Een juiste aanpak is om rond dat centrale systeem digitale satellieten te bouwen. Dat werkt uiterst snel en flexibel. Zo breng je de digitale transformatie van je bedrijf stap voor stap in de praktijk. Denk maar aan een mobiele app waarmee je sales een order doorgeeft aan het centrale ERP-pakket bijvoorbeeld. Of een oplossing om een contract voor uitzendarbeid te registreren in een HR-systeem.

Zo’n satellietapplicaties wisselen niet alleen data uit met het centrale systeem, maar ook onder elkaar. Op die manier haal je stap voor stap meer waarde uit de beschikbare data. Tegelijk til je je bedrijfsvoering telkens naar een hoger niveau. Naarmate de satellieten meer en meer functionaliteiten afdekken, fungeren ze op termijn zelfs als een volwaardig alternatief voor je centrale legacy systeem.

Unieke projectaanpak

Bij klassieke software ontwikkeling ligt het complete traject al van bij de start vast. Dus kan je de applicatie pas in gebruik nemen als dat hele traject is afgewerkt. Dat is helaas een aanpak die weinig ruimte laat om tijdens het traject beoogde doelstellingen nog bij te sturen.

digitalisering in de grootdistributie

Bij iAdvise vermijden we grootschalige trajecten die uitmonden in een big bang. We geven de voorkeur aan overzichtelijke, haalbare doelstellingen op korte termijn. Daarbij bouwen we steevast op maat van onze klant en voeren we dit met een grote zorg uit. De ervaring uit iedere stap nemen we mee naar een volgende. Hierdoor laat het ons vaak toe om het traject te verbeteren en in te korten. Zo komen we sneller tot een oplossing die voor toegevoegde waarde zorgt.

Billiet is een groothandel met focus op de import van huishoud-, horeca-, geschenk- en seizoensartikelen Doorheen de jaren bouwden zij hun digitale transformatie samen met ons uit.

Want de klanten van Billiet rekenen op een betrouwbare en stipte logistieke service. En in dat verhaal is voor IT een absolute sleutelrol weggelegd.

Dus bouwden wij samen met Billiet rond hun ERP-systeem tal van eigen applicaties in Oracle APEX. Zij werkten immers al geruime tijd met Oracle Database en beschikten zo gratis over Oracle APEX. Dat bleek dus zowel technologisch als budgettair de beste oplossing. Lees hier hoe we dit stap voor stap aanpakten.

digitale grootdistributie

Digitale oplossingen op maat voor de grootdistributie

Uitdaging | Je wil dringend afstappen van de manuele opvolging van openstaande facturen. Want we weten allemaal dat dit te veel tijd en moeite kost.

Oplossing | Wij bouwen hiervoor een applicatie die betalingsinformatie automatisch aftoetst aan de facturen in het ERP-systeem.

Technologie | Oracle APEX

Uitdaging | Is de huidige functionaliteit om in je ERP-systeem een nieuw artikel te creëren is veel te beperkt? Zoek je meer body?

Oplossing | Laat ons een oplossing bouwen die alle dimensies van een nieuw artikel capteert (afmetingen, volume, levertijd, toegestane korting, etc.) en aan het ERP-systeem doorgeeft.

Technologie | Oracle APEX

Uitdaging | Je weet intussen wel dat de verkoop van een product loopt, maar wat levert de verkoop nu concreet op voor het bedrijf?

Oplossing | We bouwen een toepassing die alle betrokken parameters in rekening brengt door data op te halen in andere systemen. Zo kan je de reële meerwaarde van een verkocht product berekenen. Dus, geen gedoe meer met complexe Excel-files.

Technologie | Oracle APEX

Uitdaging | Zoveel auto’s, zoveel administratie, zoveel werk. Ben je op zoek naar een efficiënt beheer van je vloot van bedrijfswagens?

Oplossing | Ziehier een applicatie die een overzicht biedt van het wagenpark, gelinkt aan data uit het HR-systeem. En nog meer, ze koppelt er concrete acties aan. Bijvoorbeeld een seintje wanneer de wagen naar de technische keuring moet. Bij uitbreiding zet je de toepassing in voor iedere vorm van asset management. Bijvoorbeeld bij het beheer van je pc-park, smartphones, badges, etc.

Technologie | Oracle APEX

Uitdaging | Blijft de samenstelling en evolutie van je omzet allemaal een beetje vaag? Wil je een duidelijki beeld hiervan krijgen?

Oplossing | Laat ons een oplossing ontwikkelen die de data uit het ERP-systeem analyseert: in welk segment bevindt zich de meeste groei, wie zijn de beste klanten, enzovoort. Daar koppelt de toepassing automatisch gerichte acties aan, onder meer om doelgericht promotieacties te voeren.

Technologie | Oracle APEX

Uitdaging | Zou je graag meer informatie halen uit de data die overal en nergens in je magazijn software verstopt zitten?

Oplossing | Voilà, een applicatie die de bewegingen in het magazijn analyseert, op basis van data uit het WMS. Populaire producten – die vaak op de pickinglijsten voorkomen – krijgen van de toepassing een plaatsje vooraan in het magazijn. Zo stroomlijnt het systeem de pickingactiviteiten, onder meer door looplijnen in te korten.

Technologie | Oracle APEX

Uitdaging | Zit je nog met een systeembeheer dat quasi volledig manueel loopt? Wil je eigenlijk zo veel mogelijk automatiseren?

Oplossing | Dan bouwen wij een toepassing die recurrente acties automatiseert. Het HR-systeem, bijvoorbeeld, bevat de vingerafdruk van een medewerker. Via een fingerprintscanner krijgt de medewerker toegang tot bepaalde zones in het bedrijf. De applicatie van iAdvise staat in verbinding met het HR-systeem en de oplossing voor toegangscontrole. Wanneer de medewerker het bedrijf verlaat, wist de applicatie de vingerafdruk automatisch in het HR-systeem, zodat de persoon geen toegang meer heeft tot het bedrijf.

Technologie | Oracle APEX

Uitdaging | Zou je graag je klanten beter ondersteunen in hun aankoopproces? Bijvoorbeeld aan de hand van een digitale applicatie?

Oplossing | Dan voorzien wij een B2B e-commerce platform dat klanten meer informatie en selfservice biedt. De bestelling die een klant er plaatst, stroomt automatisch door naar het ERP-systeem. De commerciële medewerkers hoeven zich niet bezig te houden met data entry en kunnen zich voluit concentreren op de ondersteuning van de klanten.

Technologie | Oracle APEX

Uitdaging | Wil je geen gedoe meer met papieren bestelformulieren? Hoog tijd om te digitaliseren, raden wij je aan. Want stilstaan, is doodgaan!

Oplossing | Wij bouwen een tabletapplicatie die ook offline werkt. De toepassing is gelinkt aan het ERP-systeem. Sales reps kunnen er nakijken of een bedrijf eerder al klant was, wat de bestelhistoriek is, enzovoort.

Technologie | Oracle APEX

Wil je eens sparren over digitalisering in de grootdistributie? Laat dan hier je gegevens en we nemen contact op met jou!

    Ik heet en ik heb een vraagik ben op zoek naar informatie.


    Je bereikt me via e-mail of telefonisch .


    Ik zou graag meer willen weten over