< Digitale Strategen, een aanvulling op ons verhaal >

Maar liefst 70% van de digitalisatieprojecten faalt. Een aantal dat veel te hoog ligt, als je het ons vraagt. Dat vond ook Tuur, team lead en managing partner bij iAdvise, toen hij dat cijfer las. Tegelijk merkte Tuur bij klanten dat zij behoefte hebben aan ondersteuning bij het opzetten van hun digitalisatietrajecten. Iets waar iAdvise als softwarebedrijf helaas slechts gedeeltelijk een antwoord op kan bieden.

Om klanten toch wegwijs te kunnen maken in de vele mogelijkheden van het digitale landschap, startte hij het initiatief Digitale Strategen op. Dat deed hij niet alleen, maar samen met Arne, een gelijkgestemde collega van zusterbedrijf jstack. Want ook jstack herkende die behoefte bij hun klanten. We nodigden Tuur uit voor een interview: Digitale Strategen, een aanvulling op ons verhaal.

Digitalisatie is veel meer dan technologie

“Ik merkte bij onze klanten een duidelijke behoefte om wegwijs te geraken in het digitale landschap”, vertelt Tuur. “Maar met iAdvise bouwen we oplossingen op maat. Dat is niet altijd automatisch de beste oplossing voor het probleem waar een klant mee zit. We hebben geprobeerd om vanuit iAdvise als SPOC op te treden. Om klanten zo te ondersteunen tijdens hun digitalisatietraject. Helaas konden we hen geen volledig onafhankelijk, technologie-agnostisch advies geven. Wij werken immers samen met een aantal vendors. Iets wat ik nu net wél wilde kunnen doen.

Daarom voelde het niet goed aan om wat Digitale Strategen doet, binnen iAdvise aan te bieden. En dat voelde Arne ook bij jstack. Want bij digitalisatie komt veel meer kijken dan enkel een technologische keuze.”

70% van de digitalisatieprojecten faalt

“Een andere reden waarom we met Digitale Strategen zijn gestart? Omdat we zien dat vaak projecten falen”, gaat hij verder. “Uit studies blijkt dat 70% de beoogde doelstellingen niet haalt. Dat is veel te veel. Eens een traject faalt, is de kans op daarna slagen veel kleiner. Er treedt immers weerstand op binnen de organisatie. Ik merk daardoor soms ook wantrouwen tijdens gesprekken. Dan krijg ik de vraag: waarom zouden we software op maat laten bouwen als er al softwarepakketten op de markt zijn? Op die vraag kunnen we vanuit iAdvise geen antwoord bieden.

Wij gaan ervan uit dat we onze klanten een concurrentieel voordeel kunnen geven door software op maat te bouwen. Omdat ze dan unieke software hebben die hun concurrenten niet bezitten. Zo kwam ik samen met Arne tot het idee om een initiatief op te starten waar we wél een onafhankelijk antwoord kunnen bieden op die vraag. En klanten verder kunnen begeleiden tijdens hun traject. Dat initiatief doopten we Digitale Strategen. Onze missie is om bij klanten de slaagkans van hun projecten te verhogen, zodat ze bij de 30% succesvolle trajecten horen.”

Een eigen methodiek met holistische aanpak

“Digitale Strategen heeft een eigen methodiek die een organisatie holistisch benadert. Dit heeft als doel om digitalisatietrajecten te laten slagen en klanten technologie-onafhankelijk advies te kunnen geven”, legt Tuur uit. “Vanuit die methodiek ontwikkelen we een digitale strategie die op de bedrijfsstrategie geënt is.

We werken met 4 fases: onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen en opvolgen. We starten met het onderzoek. Daar analyseren we waar de grootste uitdagingen in de organisatie zitten. Daarna bekijken we welke van die problemen we best kunnen oplossen om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Tijdens de ontwerpfase gaan we op zoek naar een gepaste oplossing die het hoogste rendement oplevert voor de organisatie. Dat kan software op maat zijn, implementatie van een softwarepakket of organisatorische ondersteuning. De klant kiest zelf welke oplossing geïmplementeerd wordt, maar kan nu die keuze maken op basis van onderbouwd advies. Een die keuze gemaakt is, bieden we ondersteuning bij de ontwikkeling en/of de implementatie van de oplossing. En volgen we nadien op of het beoogde rendement effectief behaald is.”

Digitale Strategen

Toekomstgericht

“Met Digitale Strategen garanderen we dus het succes van digitale trajecten. En zorgen we ervoor dat de investering van onze klanten rendeert. Maar dat is niet alles”, gaat hij verder. “We zetten daarbij de mensen in de organisatie centraal. Want digitalisatie is meer dan alleen technologie. Technologie is slechts een middel. Je hebt ook mensen nodig die met die technologie aan de slag gaan. Tijdens het implementeren van de oplossing besteden we dan ook veel aandacht aan de mensen in de organisatie. We zorgen ervoor dat zij een digitale mindset krijgen. Waardoor we de digitale maturiteit van de organisatie verhogen en zo ook innovatie stimuleren.

Tot slot geven we onze klanten nog veel methodische handvaten mee. Hoe faciliteer je een workshop? Op welke manier visualiseer je processen en software? Hoe ga je om met weerstand? En hoe laat je je mensen verandering omarmen? Het uiteindelijke doel is om organisaties die handvaten en methodieken te geven. Zo kunnen zij in de toekomst zelf aan de slag, met of zonder onze begeleiding.”

Nieuwsgierig naar wat Digitale Strategen kan betekenen voor jouw organisatie?

Ben je eerder benieuwd naar hun aanbod?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Lectuur voor aan het zwembad

Door te lezen leren we over de gevolgen van keuzes en ontwikkelen we empathisch vermogen. Bovendien geeft het lezen van…
Lees meer
Lectuur voor aan het zwembad

iAdvise bestaat 20 jaar, tijd voor een feestje!

Ons 20-jarige bestaan konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigden we onze iAdvisers uit voor een gezellig weekendje…
Lees meer
iAdvise bestaat 20 jaar

Uitdagingen in de havensector

De Vlaamse zeehavens vormen het logistieke kruispunt van Europa. In 2023 werden er maar liefst ruim 302 miljoen ton goederen…
Lees meer
uitdagingen in de havensector