< APEX World 2022 >

Dinsdag 24 en woensdag 25 mei was het weer zover: APEX World 2022, hét APEX-event van de BENELUX, georganiseerd door NLOUG. Ook dit jaar was iAdvise sponsor en waren we met een mooi team van de partij! 5 Belgische en 5 Nederlandse collega’s probeerden zoveel mogelijk mee te pikken van de 27 sessies die op het programma stonden.

Sessies

Soms was het op APEX World 2022 zoals een echte Werchter line-up en was kiezen gelijk aan verliezen. Elk uur speelden er namelijk drie gelijktijdige sessies. Op voorhand wat inlezen, of opsplits-en-terugkoppel-afspraken maken met collega’s was dus zeker aan te raden.

De sessies op APEX World 2022 waren heel divers, voor elk wat wils, voor elk niveau z’n topic. Er waren hands-on-sessies waarbij je zelf de handen uit de mouwen kon steken, deep dives voor de echte techneuten, beginner- en intermediate-sessies (die spreken voor zichzelf) en zelfs een heuse customer case over een gigantische migratie bij de Raad voor de Rechtspraak in tijden van corona.

APEX World 2022

Sprekers

Wat betreft presentatie-ervaring merkten we ook een grote verscheidenheid. Er waren vele first-time sprekers – die wel heel goed begeleid werden – maar het toont vooral de vividness die er nog steeds rond APEX leeft. Eén van de keynotes ging dan ook over het MASH program: Een groep van ervaren sprekers die vrijwillig hulp bieden aan mensen die graag willen leren presenteren. Hmmmm, very interesting …

sprekers

iAdvise stand

Tussen de sessies door hielden we plaats bij onze eigen stand. Met leuke gadgets en nog leukere collega’s sprong onze roze banner mooi in het oog. Iedereen die langskwam werd meteen getrakteerd op een pen, een race-stress-wagen-ball en een glimlach en babbel van iAdvise-topkwaliteit. Netwerken is natuurlijk ook part of the job :-)

iAdvise stand

En of dat netwerken ook inhield dat we samen een biertje doen aan de bar? Zeker wel! Een kleine iAdvise-delegatie was er bij tot de last human standing. En dat zegt toch vooral hoe graag wij erbij waren. Tot volgend jaar!

Wil jij eens sparren over Oracle APEX? Contacteer ons.

Ben je benieuwd naar onze diensten?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Bij iAdvise geloven we in de kracht van het team

Dat je een team extra smeedt tussen pot en pint, mes en vork of vol in’t zweet, dat weten we…
Lees meer
De kracht van het team

De overstap naar Oracle APEX

Het einde van Oracle Forms komt stilaan in zicht. In vorige blogs legden we uit waarom Oracle APEX een logisch…
Lees meer
Oracle APEX: het stappenplan

Van Oracle Forms naar Oracle APEX: gelijkenissen en verschillen

De tijd tikt voor Oracle Forms. Alleen voor versie 12c is er momenteel nog extended support beschikbaar. Maar ook daarvoor…
Lees meer
Van Oracle Forms naar Oracle APEX