1. Home
  2. Nieuws
  3. APEX 21.2 : what’s in it for you?

< APEX 21.2 : what’s in it for you? >

Hoewel we intussen van heel wat markten thuis zijn, maakt ons hart nog steeds een sprongetje bij het zien van nieuwe APEX releases. Elke versie biedt nieuwe functionaliteiten, die de applicaties telkens weer naar een hoger niveau tillen. Hierdoor voelen we ons alleen maar meer gesterkt in de keuze voor APEX als hoofdtechnologie. Het bewijst dat APEX leeft en dat Oracle er zelf heel hard in blijft geloven. Ontdek APEX 21.2!

De nieuwe features in APEX 21.2 zijn opnieuw om van te smullen. We geven je graag een beknopt overzicht.

Smart Filters

Superslimme filters voor supersnelle zoekers, met onder andere volgende opties:

  • Een superslimme zoekbalk, die je de info geeft die je nodig hebt
  • Suggesties tijdens het zoeken, zodat je meteen weet om welk type data het gaat
  • Snel meerdere filters tegelijk toevoegen
  • Suggestieknoppen om snel te springen
pwa

Progressive Web App

It’s finally here! Vanaf nu installeer je je APEX-applicatie ook op je smartphone. Offline functionaliteiten ontbreken nog, maar verder doet het exact wat een PWA moet doen. Een native experience voor een browser applicatie. Meer over PWA’s las je al eerder al in deze nieuwsbrief, maar binnen APEX wordt het dus ook een ding.

Improved Faceted Search

De Faceted Search zit al in het APEX pakket sinds versie 19.2, maar verbetert almaar. Een faceted search zorgt ervoor dat je links snel filtert op verschillende categorieën. Voorbeelden vind je op zowat alle multimedia-webshops, waar je filtert op categorie, prijs, etc. In de laatste versies werd vooral ingezet op UX en UI, zodat de ervaring er weer een stuk beter op wordt.

Elke versie biedt nieuwe functionaliteiten, die de applicaties telkens weer naar een hoger niveau tillen.

Improved Map Component

In 21.1 was er de big bang van maps integratie binnen APEX. Plots werd het heel gemakkelijk om kaartjes toe te voegen binnen je applicaties. Voor 21.2 heeft Oracle nog wat extra in petto. Geomapping wordt nu een stuk eenvoudiger. Niet meer spelen met geocodes, gewoon het adres intypen en je krijgt een lijst met alle mogelijke geo-plekken!

Meer weten? Check What’s New in APEX 21.2 of bekijk de APEX Office Hours-sessie over APEX 21.2 op Oracle APEX 21.2 New Features en Oracle APEX 21.2 New Features (Part 2)

Wil jij alvast een sparren over APEX 21.2?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Oracle APEX 22.2 : onze passie wordt alleen maar groter

Een nieuw jaar brengt nieuwe vooruitzichten met zich mee. Oracle heeft een fantastische roadmap vooropgesteld voor waar ze met APEX…
Lees meer
Oracle APEX 22.2

Oracle APEX-training bij iAdvise: de vinger aan de pols

Twee keer per jaar verschijnt er een nieuwe release van Oracle APEX. Benieuwd welke bijkomende opportuniteiten dat inhoudt voor jouw…
Lees meer
Oracle APEX-training bij iAdvise

Mo, stagiair bij iAdvise

Onlangs startte Mo als stagiair bij iAdvise. In drie woorden omschrijft hij zichzelf: optimistisch, gemotiveerd en open-minded. Werknemer of stagiair,…
Lees meer
Mo, stagiair bij iAdvise