< Lectuur voor aan het zwembad >

Lezen is een krachtige manier om ons brein te stimuleren. Het vereist immers tal van hersenfuncties zoals aandacht, waarneming, taal, geheugen, redeneren, inlevingsvermogen. Door te lezen voeden we onze hersenen met informatie en emotie die essentieel zijn voor onze ontwikkeling.

Biologisch gezien helpt deze informatie om ons te kunnen aanpassen aan veranderende facetten in onze omgeving. Daarom zoeken we ons hele leven naar externe prikkels: zintuiglijke, cognitieve, sociale en emotionele.

Vroeger leerde de mens over de wereld door naar verhalen te luisteren. Nu hebben we veel meer middelen om kennis en ervaring op te doen: via sociale media, games, films, Netflix-series, etc. Verhalen prikkelen onze nieuwsgierigheid en zetten ons aan tot onderzoek en ontdekking.

Lezen helpt ons dus om ons te ontwikkelen en als mens te groeien. De kennis en informatie die we opslaan, helpen ons de wereld beter te begrijpen. Ons brein capteert die kennis om later te kunnen gebruiken voor studie, gesprekken of zelfreflectie. Het prikkelt onze verbeelding en laat ons opgaan in verhalen. Want ook emotionele verwerking is essentieel.

Door te lezen leren we over de gevolgen van keuzes en ontwikkelen we empathisch vermogen, waardoor we ons beter in situaties kunnen inleven. Bovendien geeft het lezen van een boek rust en verdieping, wat je concentratievermogen verbetert.

Vandaar ons initiatief ‘Lectuur voor aan het zwembad’. Lees je mee?

De Hangmatbelegger

Zorgeloos beleggen voor mensen met weinig tijd

Dit is het eerste beleggingsboek voor mensen die geen tijd hebben om zich bezig te houden met beleggen.

Feit 1: Door alleen maar te sparen, verlies je geld. Inflatie zorgt ervoor dat je elk jaar minder kunt kopen met hetzelfde bedrag op je spaarrekening. Maar wat is het alternatief? Beleggen? Is dat niet risicovol en tijdrovend, en dus alleen geschikt voor mensen met veel geld en tijd?

Feit 2: Beleggen kan ook vanuit je hangmat. Twee financiële experts introduceren hun ‘luie’ successtrategie. Dankzij indexfondsen en ETF’s is beleggen toegankelijker dan ooit. Met slechts een paar muisklikken kun je een gespreide mand aandelen kopen die een bepaalde markt volgt, uitgedrukt in een index.

Feit 3: Passieve fondsen presteren beter dan actief beheerde fondsen. Hangmatbeleggen is eenvoudiger en goedkoper. Het kost je minder tijd, je betaalt lagere beheerskosten en hebt een grotere kans op winst.

Inclusief 6 kant-en-klare voorbeeldportefeuilles gevuld met ETF’s.

Bron: Standaard Boekhandel

lectuur voor aan het zwembad

Wil je meer lectuur voor aan het zwembad?

Ben je eerder benieuwd naar onze diensten?

<Gerelateerd nieuws>

Deze vind je misschien ook interessant

Hoe een chatbot bedrijfsprocessen efficiënter maakt

Dankzij OCI Generative AI kan je in natuurlijke taal met de chatbot praten. Zo’n chatbot wordt meestal gebruikt door medewerkers,…
Lees meer
chatbot

Lectuur voor op vakantie

Als ondernemer creëer je zelf de job die perfect bij jou past. En ja, elke job heeft uiteraard z’n minder…
Lees meer
Lectuur voor op vakantie

iAdvise goes AI!

We gingen vorige week langs op het Oracle Data & AI Forum, waar we ons verder verdiepten in de AI-toepassingen.…
Lees meer
iAdvise goes AI!