Young grads bij iAdvise: “Het is werk, maar het is ook fun”

Met Lotte, Roy, Arne en Serge kregen we er begin september vier jonge developers bij. Ze leerden elkaar, hun werkgever en de starters van de andere bedrijven uit de groep beter kennen tijdens de Grasshoppers Academy bootcamp in Barcelona.

Alleen Lotte had al enige werkervaring voor ze naar iAdvise kwam. Ze werkte bij een BI-bedrijf, maar wilde liever iets in software ontwikkeling doen. De andere drie young grads komen pas van de schoolbanken. Roy en Serge volgden hun opleiding aan KdG,

Arne aan Thomas More. Tijdens het laatste jaar van hun opleiding liepen ze alle drie stage bij iAdvise. “De hogeschool organiseerde een stagebeurs”, herinnert Serge zich. “Van Oracle APEX hadden we eerlijk gezegd nog nooit gehoord. We hadden geen enkele ervaring met low-code. Maar al snel bleek het een heel boeiende omgeving.”

 

Intensieve bootcamp

Niet alleen de ontwikkelomgeving viel in de smaak, ook de werkomgeving. De drie stagiairs kregen het aanbod om in september in dienst te komen. Samen met Lotte en twaalf starters van andere bedrijven binnen iAdvise Groep trokken ze naar Barcelona voor de bootcamp van de Grasshoppers Academy. “Het was een heel intensieve week”, vertelt Roy. “In de voormiddag kregen we opleiding, gevolgd door projectwerk in de namiddag. ’s Avonds was er telkens een toffe, fun activiteit voorzien.”

De bootcamp is erop gericht om de carrière van de young grads een kickstart te geven. Zo leren ze elkaar op korte tijd goed kennen, zowel tijdens als naast het werk. “De deelnemers zijn van verschillende bedrijven afkomstig”, legt Lotte uit, “waardoor je na de bootcamp automatisch ook al heel wat contacten hebt bij die bedrijven.” De deelnemers werkten in Barcelona samen aan een project. “De bedoeling was om een oplossing te bouwen”, zegt Arne, “maar tegelijk ook om te leren samenwerken en vertrouwen op te bouwen.” Tijdens de bootcamp blijven de sessies trouwens niet enkel beperkt tot technologie. “We kregen ook opleiding over heel andere topics”, zegt Serge, “zoals leren presenteren en omgaan met stress.”

 

Bedrijfscultuur met sfeer

Twee maanden later kijken de nieuwe medewerkers van iAdvise met plezier op de bootcamp terug. Ze zijn inmiddels ook helemaal ingeburgerd. “Dat waren we eigenlijk al vanaf de eerste dag”, vertelt Arne. “Zelfs als stagiair behoor je hier meteen tot het team en word je overal in meegenomen.” Dat laatste mag je echt letterlijk nemen. Op het jaarlijkse weekend van iAdvise in de Ardennen waren de toenmalige stagiairs van de partij. Het typeert de gemoedelijke, vriendelijke sfeer waar het bedrijf voor bekend staat. “Het is ook echt zo”, lacht Roy. “De collega’s staan altijd klaar om hun ervaring met je te delen of om je te helpen. Die ingesteldheid is echt een deel van de bedrijfscultuur.”

“We doen ons werk gewoon graag”, vult Arne aan. “Dat heeft voor een groot stuk met de pure inhoud van de job te maken, maar ook met het feit dat alles hier goed in balans is.” Roy beaamt: “Natuurlijk werken we hard, maar we zijn heus niet alleen maar serieus. Er mag ook gelachen geworden. Het is werk, maar het is ook fun.”

Meer weten over een carrière bij iAdvise? Contacteer ons snel.