iAdvise Inspiration Day

Welkom op de iAdvise Inspiration Day: Verbinden en Inspireren (NL)

In de oude fabriek van Van Nelle in Rotterdam vond op 7 november de iAdvise Inspiration Day plaats. Vijf sprekers vertelden over hun ervaringen met de software van iAdvise en de oplossingen die Oracle APEX biedt. Christian Rokitta deelde de prijs uit aan de winnaar van de wedstrijd over de kracht van low-code development met Oracle APEX, “How long to build your App”.  ‘Innovation Alchemist’ Peter van Hees sloot de dag af met een blik op de toekomst in 2081.

 

Wij zijn iAdvise

Jonathan van Vianen, Managing Partner, verwelkomt iedereen in de ‘Achter glas’ ruimte. De knappe industriële architectuur vol met enkel glas in metalen frames vormt gedurende de hele dag het decor voor een event gevuld met gesprekken over Oracle APEX, Oracle Cloud, Low-Code en Innovatie.

Christian Rokitta, Managing Partner, gaat als eerste spreker de uitdaging aan om met een lopende stopwatch op de achtergrond ‘from scratch’ een werkende applicatie af te leveren. Hij slaagt erin om binnen 6 minuten en 47 seconden een bruikbaar product af te leveren door gebruik te maken van Low-Code development in Oracle APEX. Christian toont ook aan dat een applicatie staat of valt bij een zorgvuldig gekozen ontwerp.

De gasten stuurden van tevoren een schatting van de benodigde tijd voor deze uitdaging en zo wordt aan de winnaar van het bedrijf Flowserve de hoofdprijs overhandigd: de belevenis bon van Bongo ‘Plankgas’. Die kan hij inruilen voor een ‘race experience’ of een andere adrenalinestunt.

Kristof Satory, managing partner van BRYXX, vertelt vervolgens over een paar key highlights van de voorbije Oracle Open World. Hij legt in zijn uiteenzetting vooral de nadruk op de Autonomous Database en de Generation 2 Oracle Cloud. Afsluitend vertelt hij over het uitgebreide portfolio van BRYXX.

Dan volgt een belangrijke mededeling. Vol trots presenteren iAdvise en BRYXX hun nieuwste collega: Iloon Ellen-Wolf. Ze gaat vanaf 1 februari 2019 bij ons aan de slag en brengt een hoop ervaring met zich mee. Iloon gaat zich richten op de Cloud Managed Services en het opzetten van iAdvise Academy met Oracle Cloud workshops en Oracle APEX-cursussen. Met de knal van het confettikanon nog vers in de oren begint het publiek aan de lunch.

 

Klanten van iAdvise aan het woord

Na de lunchpauze brengt Laurens Hamelink, directeur van Twinq, een interessante presentatie. Hij bouwt in samenwerking met iAdvise Oracle APEX-applicaties voor onder andere de Verenigingen van Eigenaren. Laurens vertelt dat het leven in een woongemeenschap niet altijd over rozen gaat, maar dat zijn klanten steeds gehechter raken aan de functionaliteit van de VvE-software.

Paul Kanbier, directeur van Compasity, vertelt over zijn ‘highway to hell’. Toevallig speelt net dan ook het nummer van AC/DC. Hij begon in 2009 aan z’n Compasity verhaal op de zolder van een 16e eeuwse boerderij in Friesland.

 

Fast Forward to the future

De laatste spreker van de dag is Peter van Hees. Peter krijgt meerdere titels toegeschreven waaronder Innovation Alchemist, Trendwatcher en Innovation Officer. Hij geeft een uiteenzetting over de verbanden tussen concrete nieuwe initiatieven, die hij opvangt in het alledaagse leven, en de brede technologische innovatie. Hij haalt bijvoorbeeld het verband aan tussen de technologische ontwikkeling van steeds betaalbaarder wordende ruimteshuttles en de komst van een succesvolle start-up in Japan waar je een vallende ster bestelt op een moment en kleur naar keuze.

Uiteraard wordt er ook tot in de late namiddag geborreld. Zowel de bezoekers, de sprekers als het team van iAdvise hebben een dag vol informatie achter de rug. Het behalen van het doel om alle bezoekers te inspireren is alweer een stap dichterbij!

Nieuwsgierig geworden naar ons portfolio? Bekijk het hier!