Stef en Renee starten als Oracle Developer bij iAdvise

Stef en Renee startten vorige zomer bij iAdvise als Oracle Developer. Stef studeerde toegepaste informatica en liep dertien weken stage bij iAdvise. Eenmaal afgestudeerd, ging hij meteen bij iAdvise aan de slag. Renee volgde studies fotografie en grafische mediatechnologie. Zij kwam bij iAdvise in Nederland terecht via een enthousiaste vriendin die bij het bedrijf werkt. Hoe beleefden Stef en Renee hun eerste maanden als Oracle Developer? 

Bootcamp in Lissabon

Renee en Stef volgen een opleidingstraject van zes maanden bij Grasshoppers Academy, een initiatief van iAdvise Groep, die young graduates begeleidt bij hun eerste stappen in de IT-wereld. Samen met vier andere starters en twee coaches namen ze in september een week lang deel aan de Grasshoppers Academy bootcamp in Lissabon. Ze kregen er training in hard skills, maar ook in soft skills. Verder werkten ze er samen aan een project en was er uiteraard ook tijd voor plezier en ontspanning.

“In de ochtend werkten we aan onze hard en soft skills”, vertelt Renee. “We kregen onder meer opleiding over Oracle SQL. Tijdens die training namen de coaches uitgebreid de tijd om mijn vragen te beantwoorden. Die openheid vond ik heel erg fijn. Wat de soft skills betreft, leerde ik onder andere dat het belangrijk is om bullet points in presentaties te vermijden. Die trekken de aandacht van het publiek en dat gaat ten koste van de aandacht voor de spreker. Verder leerde ik dat je naar voren moet stappen als je iets interessants wilt vertellen. Je krijgt daardoor de aandacht van het publiek. Vervolgens doe je weer een stap terug als je iets belangrijks op het scherm toont.”

 

“De slogan van iAdvise
– ‘open en oprecht’ –
is zeker waar”

 

In de namiddag werkten de deelnemers samen aan een project. “Het doel was een webapplicatie te ontwikkelen die patiënten gebruiken om vragen te stellen aan hun dokter”, zegt Stef. “Op basis van urgentie beslist de dokter om de vragen direct of later te beantwoorden. Renee en ik waren ingedeeld bij de developer ninjas. We ontwikkelden met Oracle APEX de webapplicatie van de dokter. Teamwork, het samen nadenken over hoe je zo’n project aanpakt, dat vond ik heel interessant.”

Projecten voor Oracle Developer

De projecten waar Renee en Stef bij iAdvise aan werken zijn heel divers. Renee ontwikkelt samen met een aantal lead developers een app voor een klant in de zorgsector. “Het doel van de app is om gezonder eten te bevorderen onder bewoners in een wooninstelling. Op dit moment gaat dat nog manueel. Door het proces te digitaliseren bespaart de instelling een hoop tijd en geld. Die ze kan investeren in extra aandacht voor de bewoners. Verder heb ik meegewerkt aan de Inspiration Day van iAdvise. Hiervoor heb ik een aantal visuals en foto’s gemaakt.”

Stef bouwde eerst aan een applicatie voor een klant die in Spanje fietsen verhuurt. Momenteel ontwikkelt hij een applicatie voor een containerbedrijf in de haven van Antwerpen. “Soms lekt er vloeistof uit containers, bijvoorbeeld olijfolie. Het bedrijf plaatst de containers op een lekbak om de vloeistof op te vangen. De registratie en de opvolging hiervan gebeurt nog in een spreadsheet, maar dat is niet echt overzichtelijk. Daarom ontwikkel ik een applicatie die dat makkelijker, sneller en accurater doet.”

Open en oprecht

“De slogan van iAdvise – ‘open en oprecht’ – is zeker waar”, zegt Stef. “We zijn allemaal gelijk. Er is een gemoedelijke sfeer op kantoor. Bovendien kan je met iedereen praten. Ik zit hier echt op mijn plaats”. Renee bevestigt dat. “We werken hard, maar er is ook altijd tijd om lekker te lachen”, zegt ze. “Het voelt echt als een familie. De sfeer is open. Je mag gewoon je mening geven en dat is heel fijn.”

Wil je ook starten als Oracle Developer bij iAdvise? Check dan zeker de vacatures! Of wil je meer weten over ons opleidingstraject bij Grasshoppers Academy? Ontdek het hier.