KDG studenten behalen SQL-Certificaat via iAdvise en Grasshoppers Academy

Net als de afgelopen jaren kregen ook dit jaar een aantal eerstejaarsstudenten informatica van de KDG Hogeschool de kans om een officieel Oracle SQL-Certificaat te behalen. Tijdens het jaar volgden zij al het vak ‘Databanken’ in hun opleiding.

Vanuit iAdvise en Grasshoppers Academy organiseerden we nog een extra voorbereidende sessie zodat de studenten zeker goed wisten wat voor vragen ze mochten verwachten. De experts van iAdvise bespraken met hen elk topic, dat tijdens het examen naar voor komt, en ze lieten de deelnemers ook afwisselend testvragen beantwoorden.

Het behalen van een officieel SQL-certificaat is nooit eenvoudig, maar toch slaagde weer een mooie 40% van de deelnemers voor dit examen! Dat is een mooi aantal als je weet dat zelfs ‘oude rotten’ in het vak soms met moeite slagen. En je als deelnemer minstens 63% moeten behalen om het SQL-Certificaat op je naam te mogen zetten. Dit jaar haalden we ook de hoogste gemiddelde score van alle afgelopen jaren!

Frederik Vallaeys, organisator van dit examen:”We creëren deze gelegenheid om studenten allereerst al eens te laten kennismaken met het behalen van een certificaat. Hoe gaat zoiets in z’n werk? Wat mag je van zo’n examen verwachten? Hoe hoog ligt de lat? Anderzijds willen we met de voorbereidende sessie onze kennis en expertise delen. Tenslotte willen we ook de slaagkans bij informaticastudenten al verhogen van bij het begin van hun opleiding.”

De winnaar maakten wij alvast blij met een Amazon Echo Dot. Aan de tweede finalist gaven we een mini drone cadeau. Aan alle studenten die deze uitdaging aandurfden: een deugddoende en welverdiende vakantie toegewenst. You rock!

Ben jij volgend jaar eerstejaarsstudent informatica aan de KDG en wil jij ook deelnemen aan dit examen? Contacteer ons dan via info@iadvise.eu