Race naar je App

Na een drukke werkdag op kantoor en in het verkeer kom je eindelijk thuis. Als kers op de taart ontdek je ook nog eens dat je koelkast leeg is. Wat doe je? Je racet door een aantal apps op je smartphone om toch nog aan een lekkere maaltijd te komen.

Dit is een voorbeeld van hoe we overspoeld worden door tools die ons het leven makkelijker maken en ervoor zorgen dat we onze vrije tijd beter benutten. Zou het niet handig zijn om dit te kunnen doortrekken in je professionele carrière? Je hebt een dringende business behoefte en je racet naar ontwikkelaars die daarop in korte tijd een business applicatie voor je bouwen? Handig toch! Als organisatie moet je snel kunnen inspelen op verandering in de markt. Low-code development biedt hier de oplossing. Het is een softwaremethodologie die ontwikkelaars helpt om zeer snel en efficiënt krachtige applicaties te bouwen.

Bedrijven denken nog altijd dat het bouwen van een applicatie tijdrovend en geldverslindend is. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Om dit aan te tonen, ontwikkelden wij de gratis workshop: Race naar je App. Tijdens deze workshop ontdek je hoe wij met low-code in no-time een applicatie bouwen. Het geeft je inzicht in de toepassingen van low-code in je eigen organisatie, zowel intern als extern. De workshop bestaat uit drie stappen.

Stap 1: Idee

Bij de start van de workshop inventariseer je samen met ons welk business idee je wil uitwerken in de vorm van een applicatie. Dat kan zowel een web- als een mobiele app zijn. We helpen je hierbij op weg door specifieke vragen te stellen. Wat zijn je behoeften? Wie is je doelgroep? Wat wil je aan het eind van deze workshop bereiken? Heb je behoefte aan een nieuwe applicatie of vervang je een bestaande? Wil je een toepassing die je helpt met personeelszaken, het vervangen van spreadsheets voor je bedrijfskritische functies of een oplossing voor je planning? Of dacht je eerder aan het automatiseren van je administratie, tijdregistratie of logistiek?

Stap 2: Applicatie bouwen

Na de inventarisatie besteden we het grootste deel van de workshop aan het ontwikkelen van de applicatie. Hiervoor doen we beroep op de low-code tool Oracle APEX. Uiteraard kan je hier zelf ook deelnemen en ervaring opdoen! We creëren voor jou een datamodel en bouwen je applicatie met behulp van de Create App Wizard. Tot slot zetten we de applicatie beschikbaar voor de eindgebruikers.

Stap 3: Feedback

Het einde van de workshop reserveren we voor feedback. We demonstreren de ontwikkelde applicatie en bespreken het verloop van de workshop. Hoe heb je die ervaren? Welke inzichten heb je gekregen? Hoe kan je low-code toepassen in je eigen organisatie?

Een belangrijk voordeel is dat Oracle APEX gratis is voor klanten met een Oracle Database licentie. We starten dan meteen met de ontwikkeling van eenvoudige applicaties voor niet-kritische bedrijfsprocessen. Eens je voldoende vertrouwd bent met Oracle APEX, kunnen we stapsgewijs applicaties ontwikkelen voor complexere bedrijfsprocessen. Bedrijven die geen Oracle licentie hebben, ontzorgen we volledig met Oracle APEX in de Oracle Enterprise Cloud.

Race naar je App!

Tijd om te racen! Wil jij ook ervaren hoe je snel en efficiënt krachtige applicaties bouwt met Oracle APEX? Neem contact op voor een gratis workshop ‘Race naar je App’ met Jonathan van Vianen voor Nederland of Tuur Hendrickx voor België.