Oracle Cloud

Oracle maakt cloud makkelijk en betaalbaar

Oracle gaat voluit voor de cloud. Het bedrijf heeft een grootschalige inhaalbeweging ingezet, waar ook de klant voordeel uit haalt. De eeuwige afweging tussen flexibiliteit en prijs? Die gaan ze uit de weg. Oracle Cloud is er klaar voor! Niet of, maar en

De cloud

Oracle heeft eindelijk de stap gezet. Rijkelijk laat, klinkt het bij critici, die niet nalaten om te wijzen op de voorsprong die Amazon en Microsoft hebben uitgebouwd. Maar te laat is het alvast niet, want nu Oracle zich ook duidelijk engageert, levert dat het bedrijf flink wat momentum op.

Bring Your Own License

Dat heeft onder meer te maken met de veranderingen in Oracles licentiemodellen. Oracle maakt de aankoop van licenties eenvoudiger en goedkoper, wat de klantervaring uiteraard alleen maar ten goede komt. Heb je eerder al licenties aangekocht, dan neem je die onder het motto Bring Your Own Licence (BYOL) makkelijk mee en gebruikt ze verder in Oracle Cloud.

Zo zorgen zij ervoor dat klanten sneller de stap naar de cloud zetten. Je blijft immers verder genieten van je eerdere investering in licenties. Van een lock-in is dus geen sprake. Bovendien krijgen de bestaande klanten in de cloud meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Oracle gaat hier voluit voor license mobility, waarbij je makkelijk schakelt tussen je on-premise infrastructuur, je private cloud en Oracle Cloud.

Lage drempel

De boodschap van Oracle is duidelijk. Via hun cloudkrijgen alle klanten op een gebruiksvriendelijke manier toegang tot alle bestaande en toekomstige PaaS- en IaaS-diensten. Wie compleet nieuw wil starten op Oracle Cloud vindt een flexibele oplossing in het Oracle Universal Credits-model. Je beschikt er over een winkelmandje met credits die je naar wens aan alle beschikbare diensten kan besteden. In het geval van PaaS verlaagt Oracle zelfs expliciet de instapprijzen, om de drempel voor starters zo laag mogelijk te houden.

Opnieuw is flexibiliteit hier het kernwoord. Je kan de credits inzetten voor servers, storage, databases, ontwikkelingsomgevingen en noem maar op. De diensten zijn beschikbaar tegen een uurtarief. Oracle verzamelt het verbruik op een maandelijkse factuur en biedt de keuze tussen pay as you go of een maandelijkse minimale afname.

Sneller verleiden

De geboden flexibiliteit sluit zo onder meer goed aan bij een ontwikkelingsomgeving als Oracle APEX, die Oracle gratis meelevert met zijn database. De combinatie van APEX en Oracle Cloud laten toe heel snel nieuwe toepassingen te ontwikkelen: zelfs binnen 1 dag, zoals we met iAdvise bij het evenement ‘Race naar je appie’ eerder al aantoonden.

Oracle rekent erop dat de nieuwe focus bedrijven sneller zal verleiden om de stap naar de cloud te zetten. Universal Credits biedt alvast een transparant model, met voorspelbare kosten en een goede beheersbaarheid. Het cloud offensief van Oracle moet vooral ook de bedrijven aan het denken zetten die vandaag on premise met Oracle-technologie werken. Zij vormen tot nader order de grote meerderheid – en dat ziet Oracle op termijn graag anders.

Meer weten over Oracle Cloud? iAdvise is de enige lokale managed service provider voor Oracle en treedt voor jouw bedrijf graag op als uniek aanspreekpunt voor al je vragen en behoeften rond Oracle.