Oracle Groundbreakers Yatra 2020

 

Oracle APEX Low Code Development: Plug-ins Unplugged!

Christian Rokitta geeft op 9 juli a.s. voor de AIOUG (All India Oracle Users Group) in het kader van de Oracle Groundbreakers Yatra 2020 Online Conference een webinar waarin hij demonstreert hoe je Plug-ins ontwikkelt voor Oracle Application Express (APEX).

Met Oracle Application Express is het mogelijk declaratief data-centrische applicaties te ontwikkelen. Hiervoor bevat het APEX framework tal van functies en componenten. Maar de declaratieve mogelijkheden van APEX zijn beperkt, vergeleken met de mogelijkheden die de steeds verder evoluerende web technologie biedt. En: niet elke APEX ontwikkelaar is in staat om deze geavanceerde technologie zonder meer in een APEX applicatie op te nemen. Gelukkig bestaat er voor de gevorderde ontwikkelaar de mogelijkheid om de functionaliteit van het APEX framework met complexe(re) HTML/JavaScript componenten uit te breiden: Plug-ins!

“Unplug Yourself” en maak je vrij van de beperkingen van standard componenten.

Plug-ins Unplugged

Tijdens de ontwikkeling van een Plug-in komt alles bij elkaar: PL/SQL, HTML, JavaScript, CSS en het APEX Framework. Erg complex, zou je denken. Je zult zien: het is makkelijker als je verwacht. Plug-in ontwikkeling is geen toverkunst. Met basiskennis van de APEX Plug-in API’s is het mogelijk in korte tijd resultaat te boeken. Meestal begint het de ontwikkeling van een Plug-in, naast de behoefde, met een goed idee of inspiratie. Het zal je niet verbazen, dat veel van de bekende en vaakst gebruikte Plug-ins gebaseerd zijn op bestaande jQuery Plug-ins of JavaScript Libraries. Maar … het is niet alleen knip-en-plak werk.

Wanneer?

Donderdag 9 juli 2020
08.00 uur – 09.00 uur (CEST)

Gratis Aanmelden: Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

APEX Plug-ins Unplugged -Christian Rokitta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =