progressive web apps

progressive web apps

Progressive Web Apps

Met Progressive Web Apps (PWA) combineer je je website en mobiele apps tot één toestel onafhankelijk platform. Zo combineer je het nut van een website met de voordelen van een app.

Een PWA maakt onder meer administratieve processen vlot toegankelijk, los van het toestel waarop je werkt. En dat betekent mega tijdwinst en flexibiliteit!

Hoe werkt het?

Progressive Web Apps (PWA) zorgen voor minder frictie en dus voor meer conversie. Bovendien ligt bij de bouwer de focus op de gebruikservaring. Hij hoeft immers geen tijd en moeite te steken in de bouw en het onderhoud van verschillende native versies van een app.

Het zijn web apps die de gebruikservaring van een native app zo dicht mogelijk benaderen. Anders gezegd, de gebruiker van een PWA heeft niet het gevoel dat het om een web applicatie gaat. Een PWA lost dit onder meer op door met een starticoon te werken, net zoals bij een native app.  Of door ook offline bepaalde functionaliteiten aan te bieden. En door het engagement van de gebruiker te versterken door het gebruik van meldingen.

Alleen maar voordelen

Progressive Web Apps (PWA) bieden een sterk alternatief voor de hoge kosten van een native app. Wie een native app wil aanbieden voor zowel Android als iOS, is immers verplicht om de hele oefening twee keer te doorlopen. Dit zowel voor ontwikkeling als testen en onderhoud. Met een PWA daarentegen bouw je één enkele app die op elk platform bruikbaar is. En die dezelfde kwaliteit van een native app aanbiedt qua design en gebruikservaring.

Een PWA heeft ook geen evaluatie en goedkeuring van één of meer app stores nodig. Je kan dus alle aandacht en inspanning bundelen. Terwijl je die anders moet verdelen over de verschillende versies van een native app.

Wil je meer weten over wat PWA’s voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Contacteer ons!

Lees hier meer over PWA's