Oracle Licenties

Als toonaangevende Oracle Platinum Partner in de Benelux, biedt iAdvise sterk advies in de complexe wereld van Oracle licenties.

We kennen inmiddels een lang traject in het verstrekken van ‘best value’ licenties. En die licentieregels durven nog wel eens te wijzigen. Dat maakt onafhankelijke advies dan ook cruciaal voor elk bedrijf dat Oracle technologie gebruikt. Met onze mensen, die gespecialiseerd zijn op het gebied van Oracle software, ben je zeker van de juiste licenties tegen de juiste prijs.

Beheer van Oracle licenties

Wanneer je licenties gebruikt voor Oracle software, is het in de eerste plaats jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je de licenties gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden van hun licentieovereenkomsten.

Daarnaast is het uiteraard onze taak om ervoor te zorgen dat wij licenties verkopen in overeenstemming met onze wederverkoopovereenkomsten.

Uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van ons beide om ervoor te zorgen dat we de licentierechten begrijpen en deze rechten naleven.

Oracle Cloud

Licentie Management

Oracle Corporation doet er echt alles aan om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot alle informatie en diensten die je helpen om je licentieverplichtingen te begrijpen en te beheren. En ook te investeren in de juiste licenties.

Daarnaast is de Oracle License Management Services (LMS) groep is de enige Oracle groep die de nalevingsstatus ervan mag beoordelen. Ze bieden begeleiding, opleiding en een onpartijdige mening over de nalevingsstaat. Wij bij iAdvise zijn graag intermediair en onafhankelijke partij met correct advies naar jou toe.

On-premise of in de cloud?

Voor on-premise omgevingen zijn er verschillende metrics, contractvormen en terms die in aanmerking komen voor het recht op gebruik van de Oracle Software. Daarnaast, afhankelijk van het Oracle product, zijn er verschillende mogelijkheden om de producten te licentieren.

Dit kan bijvoorbeeld per Processor of per Named User Plus (NUP). En is het vaak afhankelijk van de server en het Oracle product hoeveel licenties er nodig zijn.

Een ander belangrijk onderdeel in ons advies is Soft Partitioning (o.a. VMware & virtualisatie) en Hard Partitioning. Enerzijds segmenteert Soft Partitionering het besturingssysteem met behulp van OS-resource managers. Anderzijds wordt bij harde partitionering een server fysiek gesegmenteerd door een enkele grote server te nemen. En die vervolgens te scheiden in verschillende kleinere systemen.

Oracle Cloud Services

De Cloud biedt een compleet nieuwe wereld van licentiestatistieken en consumptiemodellen voor bedrijven. Dit om compliance risico’s te begrijpen, in te schatten en vooral te beperken.

Wij combineren persoonlijk graag een architectuuroverzicht met een beoordeling van software beheer. Zo presenteren we een ​​transparant en risicovrij model om over te schakelen naar de Cloud.

Oracle Cloud

Vereenvoudigde inkoop en consumptie van cloud

Complexe prijsmodellen van de meeste cloud providers maken het knap moeilijk om je cloud uitgaven te begrijpen en te beheersen. Daarom biedt Oracle consistente prijzen over regio’s en prestatieniveaus heen. En consumptiemodellen die je niet doen kiezen tussen de flexibiliteit van bronnen en besparingen die de cloud biedt.

Oracle biedt dus verschillende aankoopmodellen om je te helpen meer waarde te halen uit de Cloud en bestaande investeringen in Oracle software.

Oracle Cloud

Pay as You Go

Voorzie middelen op aanvraag zonder voorafgaande verplichtingen en betaal alleen voor wat je gebruikt. Met Pay as You Go prijzen lever je dus snel diensten zonder enige verplichting en betaal je enkel voor wat je gebruikt. Er is geen verplichting vooraf en ook geen minimale serviceperiode.

Je gebruik van de Oracle IaaS- en PaaS-services wordt gewoon elk uur gemeten en alleen in rekening gebracht voor de verbruikte resources.

Universal Credits Monthly Flex

Gereduceerde, voorspelbare uitgaven en volledige bronflexibiliteit met maandelijkse verplichtingen. Met Universal Credits selecteer je met andere woorden een maandelijkse bestedingsverplichting. En gebruik je elke IaaS- en PaaS-cloudservice altijd en overal.

Universal Credits zorgen voor 33% korting voor PaaS-producten, met extra kortingen op basis van maandelijkse verbintenis en looptijd. Daarbij heb je de flexibiliteit om services, regio’s en datacenters over te schakelen zonder Oracle aan te melden. En de mogelijkheid om alle huidige en toekomstige IaaS en PaaS Cloud oplossingen te gebruiken.

Oracle Cloud

Bring Your Own License

Verschuif je Oracle Database-, Middleware- en Analytics licenties naar de Cloud met de laagste total Cost of Ownership. Met je eigen licentie (BYOL) pas je je huidige lokale Oracle software licenties toe op gelijkwaardige, sterk geautomatiseerde Oracle PaaS services in de cloud.

Je gebruikt dus licenties voor overeenkomstige Oracle PaaS services voor 100% workload compatibiliteit en licentiemobiliteit in de Oracle Cloud.