IoT-applicaties

IoT-applicaties

Internet of Things

Dankzij de doorbraak van het Internet of Things (IoT) blijft het toepassingsdomein voor slimme applicaties alsmaar groeien. Tal van sensoren capteren nauwkeurig data en sturen deze via een netwerk door. Zo vormen ze de grondstof voor nieuw inzicht. Vervolgens bouwen wij IoT-applicaties om dat nieuwe inzicht te visualiseren.

Een voorbeeld van IoT-applicaties

Deze case zal het meteen duidelijk maken. Stel, je schakelt IoT-applicaties in om het beheer van je gebouw te ondersteunen. Sensoren registreren eerst en vooral of alle ramen dicht zijn na sluitingstijd. iAdvise vertaalt die data in bruikbare informatie, bijv. via een mobiele app. Die waarschuwt de facility manager als er na sluitingstijd nog ergens een raam open staat. De app visualiseert ook waar dat precies het geval is. In welk gebouw, op welke verdieping, in welk kantoor, etc.

Oracle APEX

Heb je plannen om in IoT-applicaties te investeren? Weet dan dat je de verzamelde data snel en simpel ontsluit via een krachtige applicatie in Oracle APEX. Indien gewenst neemt iAdvise daarbij het hele technische luik op zich. Zo hoef jij je enkel te focussen op het doel dat je met deze oplossing wil bereiken. Via ons concept van managed applications werk jij compleet business gericht. Hoe ver je in het technische luik wil meegaan, bepaal je totaal zelf: van on-premise tot full cloud – en alles daar tussenin.

Life Cycle Management

Met een waaier aan diensten rond life cycle management houdt iAdvise je IoT-applicaties in topvorm. Dat gaat van health check en audit tot upgrade en migratie. Door daarna regelmatig de goede werking van je applicaties te checken, blijf je mogelijke uitdagingen voor en ga je voor de grootst mogelijke meerwaarde.