Nr. 1 in Oracle APEX

Oracle Application Express (APEX) is een low-code development technologie waarmee je snel krachtige webapplicaties bouwt binnen de Oracle Database. Het is dé tool om online applicaties te ontwikkelen met behulp van SQL en PL/SQL. In no-time bouw je immers professionele online applicaties. En dit zowel voor desktop als mobiele toestellen. Wij werken zowel op project- als consultancy basis. Hierbij voorzien we ook training en coaching voor APEX developers. Daarnaast bieden we Security Audits (ApexSec) aan om de beveiliging van APEX applicaties te controleren. Oracle APEX is een gratis en volledig ondersteund onderdeel van de Oracle Database.

Snel inspelen op opportuniteiten

Bedrijven hebben soms prompt applicaties nodig om aan de snel veranderende behoeften te voldoen. En om de concurrentie voor te blijven! APEX-applicaties zorgen ervoor dat je snel kan inspelen op veranderingen in de markt of op processen. Snel klaar zijn en eenvoudig te updaten.

Concept tot werkend prototype in enkele minuten
Je definieert snel nieuwe datastructuren, die voorzien zijn van voorbeeld data. Zo maak je makkelijk databasetabellen en visualisaties. Via wizards creëer je daarna snel rapporten en formulieren. Indien gewenst, voeg je zelfs extra functionaliteiten toe zoals toegangsbeheer, activiteitenrapportage, etc. Zo heb je in no-time een compleet uitgerust en werkend prototype.

Pas low-code development toe
Oracle APEX biedt een uitgebreide en intuïtieve interface die je begeleidt bij het bouwen van je applicatie. De vele voorgedefinieerde componenten van Oracle APEX maken het mogelijk om een hoog niveau van functionaliteit toe te voegen met weinig code.

Agile ontwikkelen
Bouwen met Oracle APEX heeft alles te maken met het repetitief en regelmatig opleveren van de applicatie zodat die gevalideerd wordt met de eindgebruikers. APEX is net zo snel in onderhoud en optimalisatie van bestaande applicaties als in het bouwen van een eerste prototype.

Geen extra licentiekost
Heb je al een Oracle Database licentie, dan zijn er geen extra kosten om Oracle APEX te gebruiken, ongeacht het aantal developers, applicaties, datavolume, processors of eindgebruikers. Heb je geen Oracle Database-licentie, dan maak je eventueel gebruik van de Oracle Database Cloud services tegen een scherpe prijs en afgestemd op verbruik.

Spreadsheets vervangen

Bijna elk bedrijf gebruikt nog spreadsheets om data te delen en te rapporteren. Want spreadsheets zijn nu eenmaal eenvoudig te maken. Doordat ze constant verspreid worden, leidt dit tot veel kopieën met verschillende data. Daarom bewaar je je data beter in een compleet beveiligde database met een webapplicatie. Die gebruik je om je data te onderhouden, te visualiseren en te rapporteren.

Van spreadsheet tot webapplicatie in een paar minuten
Oracle APEX biedt een wizard die je spreadsheet in een paar klikken omtovert tot een tabel in de database. Met meteen een compleet werkende applicatie, inclusief rapport en formulier voor het onderhoud van je data.

Eén bron van waarheid
In plaats van een aantal zwevende spreadsheets, krijgt je toegang tot één centrale applicatie waarin iedereen dezelfde data ziet.

Beveiligde data
Een APEX-applicatie maakt gebruik van verschillende authenticatie- en autorisatiemogelijkheden en neemt ook audit tracking eenvoudig op.

Oracle Forms converteren

Oracle Forms bieden vaak een verouderde client-server gebruikerservaring. Daarnaast hebben ze problemen met het werken in verschillende browsers en zijn ze moeilijk toegankelijk op mobile devices. Voor nieuwe vereisten of belangrijke functionele upgrades, overweeg je best een alternatief. Omdat zowel Oracle APEX als Oracle Forms op SQL en PL/SQL gebaseerd zijn, stap je eenvoudig over.

Moderne en responsive webapplicaties
Het “Universal Theme” van Oracle APEX zorgt voor moderne applicaties waarmee je verschillende stijlen definieert en eenvoudig verschillende design opties gebruikt. Zo ontwikkel je applicaties die zorgen voor een betere user experience.

Samenhangend design
APEX maakt het eenvoudig om intuïtieve en gebruiksvriendelijke applicaties te bouwen. Je navigeert eenvoudig rond en gebruikt makkelijk alle functionaliteit binnen de applicatie.

Gebruik op elk apparaat
Voor het gebruik van een Oracle APEX-applicatie heb je enkel een browser nodig. De applicaties zijn volledig responsive, waardoor ze ook mobiel beschikbaar zijn en op elk device een aangename gebruikerservaring bieden.

Data-uitwisseling

Bouw applicaties en data services voor uitwisseling met externe gebruikers zoals partners en klanten.

RESTful integratie
Met behulp van Oracle REST Data Services (ORDS) stel je je data ter beschikking aan andere partijen. Daarbij maakt Oracle APEX het mogelijk om via REST data te gebruiken uit andere systemen en deze aan te bieden in de APEX-applicatie.

Op maat gemaakte applicaties
Bouw snel applicaties op maat om je klanten te verrassen en te betrekken en zo je klanttevredenheid te verhogen.

Cloud Hosting
Verstrek je data en laat Oracle de infrastructuur leveren en verzorgen via Oracle Database Cloud-services.

Data rapportage

Het is een ware uitdaging om binnen een bedrijf een compleet beeld te krijgen van je data. Gegevens worden vaak op tal van systemen bewaard. De bestaande rapportering is te beperkt en biedt niet altijd de vereiste details om de juiste inzichten te krijgen. Laat staan om strategische beslissingen te nemen. Bovendien is het moeilijk om te bepalen wie wat kan zien of datalekken te voorkomen. Het gebruik van APEX en de uitgebreide mogelijkheden voor rapportage en datavisualisatie maakt het bouwen van geschikte dashboards veel eenvoudiger.

Coalesce Data
De eerste stap om correct te kunnen rapporteren, is door de talloze verschillende datasets gestructureerd in je database te laden.

Uitgebreide rapportage
APEX bevat interactieve rapporten en dashboard componenten die uitgebreide datavisualisatie mogelijk maken.

Juiste beveiliging
Datatoegang kan worden beperkt, zodat groepen gebruikers enkel de juiste data te zien krijgen.

Performant
Databewerkingen voer je rechtstreeks in de Oracle Database uit. Deze bevat ook tal van data analysefuncties die je binnen Oracle APEX gebruikt.

SaaS en ERP-uitbreidingen

Integreer je ERP-systeem met Oracle APEX. Want ERP-systemen bieden dan wel uitgebreide functionaliteiten, maar niet altijd de specifieke rapportering die je nodig hebt. Vaak missen ze net die functionaliteit specifiek voor jouw bedrijf. In dat geval levert het bouwen van een uitbreiding met APEX de juiste oplossing.

Interactieve rapportage
Laat je data eenvoudig aanpassen zodat ze voldoen aan de rapportage vereisten.

Stroomlijn processen
Bouw een uitbreiding dat een bedrijfsproces vereenvoudigt. Belangrijk hierbij is dat de extensie de data uit het ERP-systeem haalt en daarna de voltooide werkproducten ook terugstuurt naar het ERP-systeem.

Op maat gemaakte applicaties
Voldoe aan bedrijfs- of branche specifieke vereisten door op maat gemaakte applicaties te bouwen. Die maken gebruik van de juiste ERP-data, maar ook van de mogelijkheid om extra data op te slaan die niet direct beschikbaar is in het ERP-systeem.

Vlotte integratie
APEX wordt gebruikt om data uit verschillende systemen samen te brengen om betere dashboards en rapporten te bouwen. Of om complexe bedrijfsstromen te vereenvoudigen. De verschillende datasets verkrijg je met behulp van RESTful services. Of door te linken met een andere database om data op te halen en/of te manipuleren.

Oracle E-Business Suite

Werk je met Oracle E-Business Suite als ERP-systeem? Dat biedt een breed scala aan functionaliteiten om kerngebieden van je zakelijke verwerkingsbehoeften af te handelen. Er zijn echter situaties waarin je je informatiesystemen buiten het bereik van E-Business Suite wil uitbreiden.

Deze noodzakelijke uitbreidingen zijn vaak bedoeld om unieke branche afspraken, specifieke klantvragen of misschien wel een concurrentievoordeel aan te bieden. Zo’n aanpassingen doe je gelukkig heel eenvoudig. Maar als er uitgebreidere aanpassingen nodig zijn, biedt APEX uitkomst.

Met APEX ontwikkel je namelijk eenvoudig en snel aanvullende applicaties. Die integreer je vervolgens makkelijk met Oracle E-Business Suite. APEX combineert de kwaliteiten van een persoonlijke database met de kwaliteiten van een bedrijfsdatabase. Het biedt een snelle en productieve manier om je E-Business Suite omgeving uit te breiden met nauwelijks impact op je bestaande implementatie.