LGU Academy stroomlijnt ledenbeheer met APEX-tool van iAdvise

Met naschoolse workshops en coaching zet Let’s Go Urban jongeren aan om voluit hun talenten te ontwikkelen. De administratie van de leden en de workshops gebeurt in een gloednieuwe applicatie, door iAdvise op maat ontwikkeld met het low-code platform Oracle APEX. 

Let’s Go Urban (LGU) is in 2009 opgericht door Sihame El Kaouakibi. Zij had van bij de start een duidelijke missie: het beste in jongeren naar boven halen. De LGU Academy maakt dat waar met een naschools programma voor jongeren en jongvolwassenen met een uiteenlopende achtergrond.

De LGU Academy biedt  deelnemers de kans hun talent en persoonlijkheid te ontwikkelen. Passie is wat de jongeren bij de LGU Academy bindt: passie die ze verder ontwikkelen tijdens workshops rond dans, muziek, sport, digital, muziek, media en ondernemen. Doorheen een gratis traject krijgen de jongeren advies van een technische en persoonlijke coach rond onder meer talent en individuele ontwikkeling, studiekeuze en -begeleiding, voorbereiding op een eerste werkervaring en de eerste stappen naar zelfstandig ondernemen.

De voorbije tien jaar is de LGU Academy uitgegroeid tot een begrip. Wekelijks komen ruim achthonderd jongeren voor een workshop naar het Urban Center op het Kiel in Wilrijk. Zowat 300 jongeren volgen er een traject met persoonlijke begeleiding. Via workshops in scholen en op andere locaties bereikt de LGU Academy zowat 70.000 jongeren per jaar, verspreid over heel Vlaanderen.

Een sleutelelement in de aanpak van de organisatie is het feit dat ze rolmodellen naar voren schuift. Heroes en sheroes als Moussa Dembele, Eline De Munck, Nordin Ben Moh, Ella Leyers of Farah El Bastani – elk met hun achtergrond en verhaal – steunen de LGU Academy en getuigen er over het parcours dat ze tot nog toe zelf hebben afgelegd.

Lees de volledige reference case

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *