Inspiration Day (BE): een dag voor en met klanten

Nieuwe technologieën en trends staan centraal op onze “Inspiration Day (BE)”. Daarom verwelkomen we op 31 mei onze klanten in Salons van Edel in Wilrijk. Samen met hen gaan we op zoek naar ideeën rond technologie en innovatie. Het programma biedt alvast meer dan voldoende inspiratie. Klanten vertellen over hun ervaringen, Tuur geeft een presentatie over de kracht van low-code en ‘Innovation Officer’ Peter van Heeseen werpt een blik op de toekomst.

Samsonite & BagSupport: een gloednieuw, schaalbaar business model

Jouric Van Veerdeghem, Business Objects Global Team lead bij Samsonite, start de dag met z’n verhaal over de samenwerking met luchtvaartmaatschappij SAS. Samen met iAdvise ontwikkelde Samsonite het platform “BagSupport”. Het platform is ontworpen in Oracle APEX en ondersteunt de schade-afhandeling van bagage van reizigers, ongeacht het merk van de koffer of tas. Omdat Samsonite zelf de opvolging van zo’n schadegevallen op zich neemt, verlaagt de kostprijs van dit hele proces aanzienlijk. SAS wint hier uiteraard bij, maar ook de klanten krijgen hierdoor een betere service. Bovendien heeft Samsonite er een extra verkoopkanaal bij. Van een win-win-win-win situatie gesproken!

International Car Operators (ICO): hoe automatisatie interne processen efficiënter maakt

In de tweede sessie maken onze klanten kennis met ICO. Dit bedrijf staat in voor de import en export van auto’s en behandelt meer dan 2 miljoen wagens per jaar. ICO controleert de wagens op mogelijke schade en neemt ook de eventuele herstelling op zich. Vroeger was dit een complex en tijdrovend proces. Om de workflow te automatiseren vroeg ICO aan iAdvise om een platform op maat te ontwikkelen. Dankzij de automatisering loopt het volledige proces van aankomst tot levering van de wagens nu op wieltjes. Hierdoor gebeurt de controle van de wagen 4 keer sneller, worden herstellingen binnen de afgesproken tijd uitgevoerd en daalt de totale reparatiekost is met 25%.

“Low code”: meer voor minder

Tuur Hendrickx, Managing Partner bij iAdvise, vertelt over de kracht van low-code development. Technologie doet alles meer en meet versnellen en bedrijven moeten steeds flexibel zijn om hierin mee te bewegen. Daarnaast is er ook een groot tekort aan programmeurs. Het low-code framework Oracle APEX biedt hier de oplossing, want het platform laat toe om sneller oplossingen te ontwikkelen met een minimum aan handmatig coderen. Zonder hierbij in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid, performantie en veiligheid! Dus meer tijd om zich op het bedrijfsproces te focussen en de “bigger picture” van een onderneming centraal te plaatsen.

Om de kracht van low-code te tonen, bouwt Olivier Van de Perre, consultant bij iAdvise, in een mum van tijd een uitgebreide applicatie voor projectopvolging. De bezoekers mochten bij inschrijving inschatten hoeveel tijd Olivier hiervoor nodig zou hebben. De winnaar gaat aan de haal met een “Amazon Alexa”.

Technologische trends: wat biedt de toekomst in 2081?

Tot slot neemt trendwatcher Peter van Hees het publiek mee op een reis door de toekomst. Vol enthousiasme vertelt hij over de evolutie in technologie die meer en meer voelbaar wordt en hoe die een impact heeft op onze maatschappij.

Op technologisch gebied is the sky zonder meer the limit. Dat werkt inspirerend en motiverend. Het is voor ondernemers dan ook belangrijk om na te denken over de veranderingen van morgen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. De “iAdvise Inspiration Day” biedt alvast heel wat stof tot nadenken!

Wil je ook aan de slag met de toekomst van je bedrijf? Contacteer ons via info@iadvise.eu