Inspiration Day 2019

Ook dit jaar stonden nieuwe technologieën en trends centraal op onze Inspiration Day 2019 (BE). We verwelkomen onze klanten in de Antwerpse haven in feestzaal Bebronna. Een dag gevuld met inspirerende en interessante topics nodigt uit om samen na te denken over wat de toekomst brengt op vlak van technologie.

 

PWA en APEX 19.1

Tuur Hendrickx, Managing Partner van iAdvise, start met een boeiend verhaal over PWA’s (progressive web apps) en hoe deze in de toekomst de wereld van native apps zullen veranderen. En ook hoe ze de drempel van offline functionaliteit binnen Oracle APEX weg kunnen nemen. Meer info hierover vind je ook in onze nieuwe blog.

Daarna spreekt Olivier van de Perre, Oracle APEX-consultant, over de nieuwe features in de laatste release van APEX (19.1). Ook Olivier benadrukt hoe belangrijk het is om altijd up-to-date te blijven met de laatste versies van het APEX framework. Zo verlopen migraties vlot en ben je mee met de nieuwe trends van het web.

 

Oracle Cloud Gen 2

Iloon Ellen Wolf, Business Unit Manager cloud services, vertelt over de voordelen van de nieuwe generatie van Oracle Cloud en Autonomous Database. Hier wordt duidelijk waarom deze wel degelijk een meerwaarde bieden voor elke Oracle gebruiker. iAdvise staat ook altijd met raad en daad klaar om je verder te helpen met alle vraagstukken rond Oracle Cloud.

 

Hoe PSA sneller schakelt met Oracle APEX

Bart Peeters, Team Coordinator en Business Analyst, brengt een interessante presentatie van bij onze klant PSA. Hij vertelt waarom zij kiezen voor Oracle APEX en welke meerwaarde dit biedt. Want nu kan PSA veel sneller schakelen op vragen vanuit de business.

 

 

 

User experience in een wereld vol applicaties

Het belang van User Experience geniet de laatse jaren veel aandacht. Het is niet enkel belangrijk HOE je applicatie eruit ziet, maar vooral HOE ze werkt. Welke taken probeert een gebruiker te voltooien en slaagt hij daarin met zo weinig mogelijk frictie?

Er zijn heel wat tools die toelaten om op een efficiënte manier te visualiseren wat je applicatie moet gaan doen. Dit kan in de vorm van schetsen, wireframes en prototypes zodat er een gedeeld mentaal model ontstaat, waarbij alle betrokken partijen begrijpen wat er zal worden ontwikkeld. De kost van re-work van IT projecten is één van de belangrijkste redenen om projecten op te blazen. Voldoende aandacht voor User Experience en het visualiseren van je doelstellingen is niet enkel een besparing. Het vergroot ook de kans op een goede adoptie door je business stakeholders en eindgebruikers.

 

Hoe AR&VR de realiteit veranderen

De klant van morgen ondergaat niet meer, hij/zij ervaart.

De manier waarop die ervaring tot stand komt, bepaalt het succes van je relatie met de klant en is dus onlosmakelijk verbonden met het succes van je bedrijf. Bijna alles draait daarbij rond de juiste technologiekeuze. Toepassingen als Augmented en Virtual Reality zijn de exponenten van deze veranderende digitale wereld. Hierbij word je als klant bediend met de juiste informatie binnen de juiste context op het juiste moment. Van muis en touchscreen zijn we nu toe aan een nieuw hoofdstuk, de natural UI, waarbij de klant een veel rijker scala aan touchpoints heeft.

Hoe verleid je je klant? En hoe integreer je deze technologieën in je value model?
Tijdens deze presentatie rond ARVR introduceren we je hoe deze nieuwe technologieën je business model helpen innoveren. We lichten enkele concrete voorbeelden toe en inspireren je om na te denken hoe ook jij dit kan toepassen op je bedrijfspocessen.

 

De chasm, de zero marginale kosten maatschappij en de wet van Fubini.

Tot slot neemt innovation guru Marc Jadoul ons mee naar de nabije toekomst. Hij brengt IoT, AI, 5G en zo veel meer hot topics op een realistische manier in kaart. Concepten van gisteren zijn de dag van vandaag al realiteit en evolueren snel. Alweer een hoop stof tot nadenken.

We sluiten de dag af met een gezellig borrel en met een hoofd vol inspiratie.

 

Kon je niet aanwezig zijn op onze Inspiration Day maar wens je wel meer te weten over de besproken topics? neem dan zeker contact op!