iAdvise automatiseert de workflow bij ICO

Heb je een nieuwe auto gekocht? Die wordt voor heel vanzelfsprekend piekfijn aan jou overhandigd. Maar wat je niet ziet, is dat deze wagen al een reis van ettelijke tienduizenden kilometers achter de rug heeft. Daarvoor zorgt ICO. En om hun schade-opvolgingsproces goed te ondersteunen, gebruiken ze een applicatie gebouwd in Oracle APEX.

Wat doet ICO?

ICO is een wereldwijd en toonaangevend bedrijf in de behandeling en opslag van roll-on/roll-off cargo. Zij staan in voor het hele transportproces van nieuwe wagens van vele autofabrikanten: vanaf de fabriek tot bij de dealer. Via hun terminals in de havens van Antwerpen en Zeebrugge passeren er jaarlijks meer dan 2 miljoen wagens. Niet elke overtocht verloopt echter zonder incidenten. Zowel onderweg als op de kade loopt het wel eens mis. Eén van de diensten van ICO is de volledige opvolging van mogelijke schade aan de wagens bij aankomst op de terminal.

Full webapplicatie

Om deze flow te automatiseren ontwikkelde iAdvise een full webapplicatie. Elke autofabrikant heeft zijn eigen manier van werken, zijn eigen regels en specifieke controles. Om aan al deze eisen te voldoen maakten we het mogelijk om deze webapplicatie volledig dynamisch in te stellen.

ICO gebruikt deze webapplicatie, gebouwd in Oracle APEX, voor het volledige schade-opvolgingsproces: vanaf de registratie van de wagen tot de effectieve herstelling. Hiertussen zit een heel proces van schadevaststelling, tegenexpertise, goedkeuring en bestek. Je kan de hele workflow aanpassen per klant.

Als morgen een bepaalde goedkeuring niet langer relevant is, schakel je deze gewoon. Zo configureert ICO op elk moment het systeem voor hun bestaande en nieuwe klanten zonder dat hiervoor extra ontwikkeltijd nodig is.

Mobile devices

De werknemers bij ICO voeren een groot deel van het te volgen proces mobiel uit: via een mobiel toestel registreert een medewerker snel en gemakkelijk mogelijke schade. Ook de tegenexpert voert z’n taak uit op een tablet. De wagenbeheerder volgt vanachter zijn bureau het hele proces op en regelt de herstelling. Ook de monteurs in de werkplaats krijgen hun instructies via dezelfde software door.

Benieuwd naar deze automatisering? Bekijk hieronder de video!