APEX Challenge

Welkom op de APEX Challenge op de Hogeschool Utrecht

Elk jaar opnieuw zie je tijdens de APEX Challenge dat de deelnemers op hun eigen manier een mooie, handige APEX applicatie bouwen. Ook tijdens deze editie waren er weer groepen die een extra stapje zetten om zich te onderscheiden van de rest.

Consultancy uren

De samenwerking en het actief deelnemen aan de ‘consultancy uren’ tijdens de APEX Challenge leidden tot betere resultaten. Bij de beoordeling hebben we vooral gelet op de gebruiksvriendelijkheid van de applicaties. Een goede gebruikersinteractie en handige flow tijdens de uitvoeren van de primaire processen kregen een hogere score. 

De winnaars

Tijdens de prijsuitreiking merkte je hoe fanatiek de groepen waren. De winnaars van dit jaar hadden nooit verwacht dat ze het zouden halen, omdat ze dachten dat er andere groepen nog beter zouden scoren. Hun enthousiasme was dan ook groot bij het winnen van de Amazon Echo Dot. De groep die als 2e eindigde ging met een mooie mini drone naar huis.

Oracle APEX

Oracle Application Express (voorheen bekend als Oracle HTML DB) is een software development platform gebaseerd op, en sinds versie 11g integraal onderdeel van de Oracle database. Met APEX realiseer je een korte ontwikkelcyclus voor webapplicaties. De schaalbaarheid is bijna gelijk aan die van de onderliggende database: het framework zelf veroorzaakt slechts 0,04 seconden overhead toe aan een pagina-aanvraag. De efficiëntie van de onderliggende query’s bepaalt dus grotendeels de responsetijd.

Over iAdvise

Bij iAdvise willen we business processen sneller en vooral makkelijker laten lopen. Daarom ontwikkelen we slimme webapplicaties met scherpe aandacht voor gebruiksvriendelijkheid (UX), performance en beveiliging. Onze mensen helpen je met het analyseren, ontwikkelen en ondersteunen van jouw digitale oplossingen. Daarbij communiceren we over alles eerlijk en transparant, want wij willen vooral dat jij voor lange tijd onze klant blijft.
Door 15 jaar aan kennis en ervaring mogen we ons intussen experten in ons vak noemen. Dit komt ook duidelijk naar voor in ons aanbod. Wij bouwen vooral intuïtieve webapplicaties die processen versnellen en zelfs compleet automatiseren. Ons team van enthousiaste mensen helpt jou met next-level projecten en consultancy. Een aantal van onze applicaties bieden wij intussen ook als standaard producten aan.